Schoapscheer'n bij Schaapskudde Twente

De schaapskudde, bestaande uit 100 volwassen, vrouwelijke Drentse heideschapen en meer dan 70 lammetjes, wordt ’s morgens uit het dal van de Mosbeek opgehaald en naar de boomgaard achter de woning van de watermolen Frans gebracht. Daar worden de volwassen dieren van hun wintervacht ontdaan door 3 traditionele handscheerders.

Er zijn een aantal leerzame en interessante deelnemers aanwezig: Zo is er een houtbewerker, een (Bentheimer-)steenhouwer, een boekbinder, iemand die van lapjes de mooiste voorwerpen maakt (patchwork) en we zijn blij de sokkenbreisters van breiclub Cajamarca (www.sokkenvoorperu.nl) weer terug te zien!

Ook komen de zussen Joke en Heleen met nog een aantal spinsters, zodat te zien is hoe van schapenwol een draad gemaakt wordt. Tevens is er te zien hoe van bladeren mooie printen gemaakt kunnen worden

Cora Wielink komt met een mooi assortiment hondentuigen en bedrukte artikelen zoals bv bekers, T shirts en tasjes (www.cowies.nl ) De hoeven van onze ezelinnen Luna en Lien worden bekapt door @Eilko de Jonge. Daarbij geeft hij tevens uitleg, ook over de ezeltochten die hij organiseert.

Kinderen kunnen op gezette tijden een zestal flesselammeren de fles geven en onder leiding van Marieke ( Maria Anna) zelf broodjes bakken. Bij gunstig weer zal Imkerij Ambrosius ( www.imkerijambrosius.eu ) met een bijenkast en honing aanwezig zijn. Zo niet, dan verkopen wij iig de honing, door hun bijenvolken gewonnen van het achterliggend natuurgebied het Springendal (het Streu)

Ook aan de inwendige mens is gedacht: er is koffie met wat lekkers (oa beschuit met aardbeien, beschikbaar gesteld door www.demanderveenseaardbei.nl en overheerlijke aspergesoep, gemaakt van de asperges van Aspergeteelbedrijf Oude Luttikhuis ( www.natuurlijkmander.nl ) door Anita ( www.et-in-te.nl )

De schaapherders en -scheerders en vrijwilligers zijn bereid al uw vragen te beantwoorden. Kortom, een gezellige en leerzame dag voor jong en oud. Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel

Entree gratis, vrije gift welkom

Oosteriksweg 26, 7663 TA Mander

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

vrije gift welkom

Locatie

Tip je vrienden

facebook twitter