Tubbergse Molenfietsdag

Traditiegetrouw vindt de tweede zondag in juni de Tubbergse Molenfietsdag plaats. Fiets zondag 13 juni door het prachtige landschap en geniet onderweg van de prachtige molens die de gemeente Tubbergen rijk is.

Onze mooie gemeente is de molenrijkste gemeente van Overijssel! Stap op de fiets en ga op pad dus. Deze aantrekkelijke route door de omgeving én de versierde molens zijn de ideale activiteit voor komende zondag.

Er zijn 3 routes die kosteloos bij de deelnemende molens en horecagelegenheden op te halen zijn. De molens die deze dag geopend zijn de Molen van Frielink en de watermolen van Herinckave in Fleringen, de watermolens van Bels en Frans in Mander, de Molen de Vier Winden in Reutum. Op de route kom je ook watermolen De Mast en de Grote Geesterse Molen tegen.

Er zijn routes van 53, 42 en 32 kilometer die op eigen gelegenheid gefietst kunnen worden. Afhankelijk van de route komt men de verschillende molens of deelnemende horecagelegenheden tegen. Deelnemende horecagelegenheden zijn Café Restaurant De Molen, Restaurant Watermolen Bels, Eetcafé Antje en Billie & Camping Bungalowpark De Molenhof.

Praktische informatie

  • De Tubbergse Molenfietsdag vindt plaats op zondag 13 juni 2021. Tussen 10.00 uur en 17.00 uur zijn de verschillende molens geopend en ontvangen volgens de geldende maatregelen gasten.
  • De routes zijn op eigen gelegenheid te fietsen en te vinden in de app ‘Fietsen in Overijssel’ en op te halen bij de deelnemende molens en horecagelegenheden.

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Deelnameprijs

Routes zijn gratis af te halen bij de 7 molens en bij de genoemde horeca gelegenheden.

Tip je vrienden

facebook twitter