Schaapscheren op Hoeve Springendal

De schapen van Mieke Boode worden zaterdag 28 en zondag 29 mei ontdaan van hun warme vacht. De schapen worden onder handen genomen door stoere schaapscheerders die de dieren zowel machinaal als met de hand scheren.

De schaapskudde, bestaande uit 100 volwassen, vrouwelijke Drentse heideschapen en meer dan 70 lammetjes, wordt ’s morgens uit het dal van de Mosbeek opgehaald en naar Hoeve Springendal gebracht. Daar worden de volwassen dieren van hun wintervacht ontdaan. De schapen worden het hele jaar ingezet voor natuurbeheer op het Springendal.

Verder komen er spinsters en sokken breisters, ook zijn er 2 imkers die uitleg geven over de zwarte bij die bij Hoeve Springendal in de kassen leeft. Er staat een kraampje met wol gerelateerde artikelen op het erf en natuurlijk is het gezellige terras geopend!

De scheerders beginnen om 10.00 uur in de ochtend en zijn tot in de middag bezig. Bezoekers zijn van harte welkom om even een kijkje te nemen bij het schaapscheren.

Voor meer info over de schapen, neem eens een kijkje op de site van Schaapskudde Twente van Mieke Boode: www.schaapskudde-twente.nl

Of bekijk de website www.schaapskudde-twente.nl

Wanneer

  • -
  • -

Locatie

B & B Hoeve Springendal

Adres
Brunninkhuisweg, 7662 PH Hezingen
Telefoon
0541291530
E-mail
Website
www.hoevespringendal.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter