Dreeduuster

Een 25 jarig jubileum mag je goed vieren. En dat doet Hydra! De voorbereidingen voor de opvoering van 'Dreeduuster' op de Tutenberg in Vasse is in volle gang. Van 16 tot en met 25 september is het tijd voor locatietheater!

Daar is IE. Een donders miezn oertukker die leert te leven in Twente. Het begint met niks dan stille wille. Zie hoe IE zijn taal ontdekt, gebruiken aanleert en het volk probeert te begrijpen. Hoe IE vrienden maakt en zijn geweten van links naar rechts wordt geslingerd. Wat hebben wijze witte wiev’n en dree duutsers voor IE in petto? En wie is in godinsnaam den mirakelsen Tanfana? Ze schenkt geluk maar wat is het offer? Dreeduuster is een locatievoorstelling met Twentse humor, teksten en muziek. Een beeldende voorstelling met verwijzingen naar Twentse sagen en mythen. Onder toezien van het 'Darde Oog’.

Heel VET dus om bij te wonen!

Een voorstelling met een vette knipoog naar eerdere Hydra-producties, zowel tekstueel, muzikaal als beeldend. Her en der zullen er vlagen voorbijkomen van sagen en mythen uit de Germaanse tijd. Met de nodige humor zal het verhaal worden gebracht van de Tubanten, de goden, gebruiken en het geloof uit die tijd.

Details

Nieuwsgierig? Woon dan één van de 8 georganiseerde voorstellingen bij. Ze spelen van 16 tot en met 19 september en van 22 tot en met 25 september! De kosten bedragen €17,50 per ticket. Tickets zijn te koop via Stadstheater De Bond.

Jubileumjaar

De theatergroep bestaat 25 jaar en het jubileumjaar staat in teken van het thema VET (VijfEnTwintig). De locatievoorstellingen van Dreeduster zijn slechts één onderdeel van het jubileumjaar van Hydra. Zo organiseren ze een reünie (Vet WeerZeen) voor betrokkenen die nu of eerder bij Hydra actief zijn geweest, een bijzondere kiekshow (Vet Weerum Kiek'n), wandelingen door het Oldenzaalse stadspark ('Oale Böt'), voorstelling 'Tuffel' in de vorm van tuintheater en een voorstelling op 't Lutterzand genaamd Woe-woe-boom. Deze laatste duurt nog even, want dit is pas in 2022.

Verleden

In het verleden speelde deze theatergroep ook al eens in de gemeente Tubbergen. Toentertijd trok de locatievoorstelling ‘Komiezn’ avond na avond een volle bak op de klootschietbaan in Reutum. De laatste succesvolle theaterproductie van Hydra Theater dateert van 2012: ‘Elektriek’ in Borne. Hoog tijd voor een nieuwe grote uitdaging.

Vette Vriend worden

Hydra Theater houdt al 25 jaar haar financiële hoofd boven water. Maar corona heeft ook bij Hydra alles stilgelegd. Door een Vette Vriend te worden of door een donatie te doen kunnen mensen die Hydra een warm hart toedragen geweldig helpen. Voor het jubileumbedrag van 25 euro wordt je Vette Vriend. Je helpt mee om van het jubileumjaar een vet succes te maken en je zorgt er voor dat Hydra mooie voorstellingen en acts kan blijven maken in de toekomst. Natuurlijk is een éénmalige donatie ook mogelijk.

Of bekijk de website sinds1996.hydratheater.nl/events/dreeduuster

Wanneer

  • -
  • -
  • -

Prijzen

  • € 17,50 Entreeprijs

Locatie

(Voormalig) Camping de Tutenberg

Adres
Tutenbergweg, 7661 RB Vasse

Tip je vrienden

facebook twitter