Openstelling St. Plechelmuskerk en kasteeltuin in Saasveld

Na versoepeling van de coronamaatregelen zullen de St.Plechelmuskerk en bijbehorende kasteeltuin, een overblijfsel van het vroegere slot Saterslo, voor het eerst dit seizoen opengesteld worden voor publiek op zondag 1 augustus aanstaande.

De St-Plechelmuskerk geniet al jaren bekendheid vanwege haar prachtige gebrandschilderde ramen, die allen gemaakt zijn door de Oldenzaalse glazenier en kunstschilder Jan Schoenaker. Daarnaast zijn de uit lindenhout vervaardigde kruiswegstaties te bewonderen. Het bijzonder fraaie houtsnijwerk is van ongekende schoonheid.

Tijdens de openstelling zijn medewerkers aanwezig voor uitleg. Ook de bijzondere ligging van de kerk op het Kerkeiland, omgeven door de oude buitengracht van het voormalig slot Saterslo, maakt een bezoek zeer de moeite waard. Achter de kerk bevindt zich een prachtige tuin met monumentale bomen en centraal daarin een beuk en een plataan van ruim 150 jaar oud. De vijver markeert de plek waar bijna 700 jaar lang het kasteel heeft gestaan.

Ook heeft de mooie natuur rond Saasveld veel te bieden als u van wandelen houdt. Vanaf de kerk gaan een gemarkeerde route van 3 km door het natuurgebied “de Twieg” en een rolstoelvriendelijk pad van 1 km door het Gravenbos. Zie info achter in de kerk.

De tweede, tevens laatste openstelling voor publiek dit seizoen vindt plaats op zondag 5 september aanstaande telkens van 14.00-17.00 uur. De toegang is gratis. Een vrije gift wordt in dank aanvaard. In groepsverband bestaat ook de mogelijkheid tot een rondleiding op doordeweekse dagen. Voor informatie hierover kunt u bellen met W.Spanjer, telefoonnummer: 074-3494652.

Wanneer

  • -
  • -

Locatie

St. Plechelmuskerk Saasveld

Adres
Hoflaan, 7597LS
Telefoon
074-3494652

Tip je vrienden

facebook twitter