Pianovoorstelling ‘Babar, de kleine olifant’

GRATIS Pianovoorstelling ‘Babar, de kleine olifant’ in Huis Singraven op Landgoed Singraven op zondag 24 oktober 2021 om 14.00 uur.

Landgoed Singraven is op dit moment de verblijfplaats van een olifant van de Elephant Parade. Deze geweldige Parade inspireerde de pianistes Margreet Wilmer en Mariete Peerik (van pianoschool Pianoarte in Ootmarsum) tot het instuderen van het muzikale verhaal van ‘Babar, de kleine olifant’.

Het olifantje Babar groeit op in de stad onder de hoede van een oude dame, nadat zijn moeder door jagers werd doodgeschoten. Wanneer Babar na verloop van tijd per toeval zijn oude vriendjes Arthur en Celestien ontmoet, keert hij terug naar de jungle en wordt er koning van de olifanten. Het verhaaltje is bijzonder eenvoudig en vertederend naïef en verzonnen door Céline Brunhoff voor haar kinderen. Haar man, de Franse schrijver en illustratore Jean de Brunoff (1899-1937) maakte er een boekje van en tekende de bekende prenten. De twintigste-eeuwse componist Francis Poulenc (1899-1963) liet zich voor ‘l’Histoire de Babar’ inspireren door dit verhaal. Muziek en verhaal wisselen elkaar af. Een wijde waaier aan emoties en situaties wordt verklankt: paniek en droefheid bij de dood van Babars moeder, het verfijnde stadsleven, Babars heimwee naar het oerwoud, triomf bij het huwelijk van Babar en Célestien. De uitgave voor piano quatre-mains is gearrangeerd door Paul Yeon Lee.

Wilt u het concert met het verhaal van Babar ook graag bijwonen? Dan bent u van harte welkom op zondag 24 oktober aanstaande in Huis Singraven in Denekamp. Het stuk wordt uitgevoerd om 14.00 uur en duurt ongeveer een half uur. Vooraf aanmelden via mail: of door te bellen met 0541-355752. Er zijn maximaal 50 plaatsen beschikbaar.

LET OP!

Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen van 13 jaar of ouder, dus houd je check app op je telefoon paraat en neem je ID bewijs mee.

GRATIS TOEGANG!

De toegang is gratis, al wordt een vrije gift voor het project ter bescherming van de Aziatische olifant zeer op prijs gesteld.

Muziek van Francis Poulenc Tekst van Jean de Brunoff

Uitgevoerd door het pianoduo Margreet Wilmer en Mariete Peerik Het verhaal wordt verteld door Beatrice Meloni

Duur: 30 minuten

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

De toegang is gratis, al wordt een vrije gift voor het project ter bescherming van de Aziatische olifant zeer op prijs gesteld.

Locatie

Huis Singraven

Adres
Molendijk 37, 7591PT Denekamp
Telefoon
0541351906
E-mail
Website
www.singraven.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter