Noaberfest 2021

Kies uit één van de 10 verschillende routes die je wil volgen en geniet zaterdag 4 september of zondag 5 september (of allebei!) van meerdere korte optredens op bijzondere plekken in Almelo, Tubbergen, Vasse en tussenliggende gebieden.

Tijdens Noaberfest kunnen bezoekers genieten van meerdere optredens van ongeveer 25 minuten per optreden. Elk optreden vindt plaats op een bijzondere locatie in de gemeente Almelo of Tubbergen. Sommige optredens zijn van te voren al bekend, andere optredens blijven nog even een verassing! Zeker is wel dat de bezoeker een prachtige mix van uiteenlopende genres te zien krijgt tijdens het culturele festival op zaterdag 4 september en/of zondag 5 september.

Voor elke route worden maximaal 30 kaarten verkocht waardoor er nooit meer dan 30 bezoekers per optreden aanwezig zijn. Elke route in Almelo start op het plein van Theater Hof 88 waar de routes van Tubbergen starten bij Recreatiepark ’n Kaps. Op beide startlocaties zijn sanitaire- en horecafaciliteiten aanwezig.

Noaberfest is een initiatief van Theater Hof 88 Almelo en cultuurorganisator Jos van Beem.

De volgende artiesten zullen te zien en te horen zijn

Viv & Ingrid maken het AF!

AF! is een voorstelling vol met herkenbaarheid en hilariteit. Je voelt je betrokken, meegezogen in hun bouwkunst, obstakels en chaos. Twee creatievelingen die proberen overzicht te houden en iets af willen maken.

De Sagenverteller uit Bad Bentheim

De Sagenverteller vertelt al eeuwenlang op mysterieuze en prikkelende wijze over het leven in Twente en Nedersaksen. Laat u verrassen door de markante verschijning en zijn boeiende verhalen.

Toedus on Tour

Toedus on Tour is een mobiele, muzikale straatact. Joke (basgitaar) en Ernst (zang en gitaar) trekken met hun oude sportwagen door het land. Ze maken muziek waar het kan… Op hun route maken ze van alles mee waar ze het publiek graag deelgenoot van maken. De nadruk ligt daarbij op de muziek. Dat houdt ze op de been.

On Common Ground brengt dampende Blues & Soul

Wie op Noaberfest naar het optreden van On Common Ground gaat, krijgt een keur aan R&B en Soul voorgeschoteld. Een gedreven 7-mans formatie met de ruw gepolijste stem van frontvrouw Karlijn Leemhuis. De band brengt een swingend optreden met nummers van o.m. Beth Harth, Joe Bonamassa, Bonnie Riatt en Ben L’Oncle Soul. Op zondag 5 september speelt On Common Ground de ramen uit de Kapelzaal.. dat wordt dus een dampend optreden (Route 1, 2 of 4) , beslist niet alleen voor R&B liefhebbers!

Los Pajaritos brengt flamenco muziek met passie

Is het een koor? Is het een band? Nee… het zijn Los Pajaritos! Misschien wel de meest eigenwijze ‘vrouwen flamenco-formatie’… Ze zingen Spaanstalig, meerstemmig, hartverwarmend en zichzelf begeleidend op onder meer gitaar, ukulele en accordeon.

Bob Dylan Imitator

Unieke act! De Nederlandse Bob Dylan verzorgt een fantastische live-act. Alle bekende songs worden live gezongen en gespeeld. Een van de beste Bob Dylan Tribute acts. Hij is qua uiterlijk en grofkorrelig stemgeluid met eenzelfde intensiteit een samensmelting van de grote Dylan. 75-jarige Amerikaanse bard! Wie weer even ‘ouderwets’ wil genieten van al die prachtige nummers de wereldberoemde Amerikaanse bard, pak dan een optreden van deze Bob Dylan… te zien en te beluisteren op zowel 4 als 5 september op Noaberfest!

Jacky's Choice

In januari 2015 besloten de Heemskerkse singer-songwriters Jacqueline van Lint en Ronald Günther een muzikale samenwerking aan te gaan. Dit onder de naam Jacky’s Choice. Inmiddels is een flink repertoire opgebouwd met eigen nummers en covers. Vaak is Jacky’s Choice in de eigen regio IJmond actief, maar steeds vaker trekt het duo het land in.

Honeysuckle Rose

Een optreden van Honeysuckle Rose is doorspekt met herkenbare muziek. Met nummers uit de country en bluesmuziek maar ook folk en pop ballades. Denk daarbij aan James Taylor, Bob Dylan, Rory Block maar ook Linda Ronstadt, Simon & Garfunkel, Crosby, Stills, Nash & Young of zelfs The Beatles. Het duo Nanne Droste (zang) en Ruud Nijhuis (gitaar, bluesharp, zang) brengen veel nummers vaak net even in een ander jasje.

Promo Danny Guinan Ed Veltrop

Danny Guinan is bij uitstek een zeer muzikale singer-songwriter. Daarbij zijn de onmiskenbare Ierse roots in al zijn muziek te beluisteren. En dat met de nodige records in de loop der jaren. Ooit toerde hij met de succesvolle band Speranza door Ierland, later ging hij naar Nederland. Na talloze albums en optredens (o.m. O’Dreams) staat nu een nieuw album gepland, getiteld Now is the time.

Oddlings

Zelf omschrijven ze hun soms bizarre acts als theatrale acrobatiek; bijzondere acts waarbij theater en acrobatiek in balans zijn. Maar wie een voorstelling van de Oddlings gaat bijwonen, zal vooral verrast worden door hun originele vindingrijkheid. In Mannekino nemen Angela Dirven en John Kessels het publiek mee naar een retro-kledingwinkel. In de etalage van deze winkel heeft de etaleur zijn handen vol aan een heel bijzonder model pop.

You, Me & the Other Folks

Singer / songwriter Sandy Dane en producer / multi-muzikant Gabriël Peeters (You, Me) werken samen met telkens wisselende vocalisten en muzikanten (The Other Folks). Zij brengen met grote regelmaat een nieuwe song uit, soms enkele weken later gevolgd door een alternatieve live-versie op locatie. Een bijzonder concert zowel vocaal als muzikaal met melancholische folk en pop- en country invloeden. Beslist een aanrader!

Nodox met aanstekelijke sixties en seventies muziek

De semi akoestische band Nodox speelt een mix van blues, country, rock & roll en af en toe een vleugje jazz. Maar vooral aanstekelijke muziek in de stijl van de sixties en seventies!

Bovenste Knoopje Open

Kleinkunst of cabaret…? Bovenste Knoopje Open bestaat inmiddels uit vier enthousiaste theatermensen (een frisse doorstart noemen ze het zelf..) die naast theater en kleinkunst ook met muziek, het podium bestormen. En dat ‘spelen’ mag best ook op een andere plek zijn, zoals bij Noaberfest. Ze brengen delen uit hun theatervoorstelling Liftmuziek?… en dat belooft net even anders te worden.

DJ-Rene

Gezellig cultuurplein met terras en muziek met Hello DJ Rondom Theater Hof 88 is op beide dagen van Noaberfest een gezellig terras. Het plein is het startpunt voor heel veel routes. En bovendien zijn in en rondom Theater Hof 88 ook tal van voorstellingen. Voor en na afloop van de optredens is hier een uitstekende plek om even bij te praten en na te genieten. Dat genieten wordt nog extra beloond door muziek van Hello DJ René Loman. Een man met een jarenlange muzikale ervaring in binnen- en buitenland.

Wouter Plantetijdt

Wouter is gitarist, zanger, songwriter, producer en geluidstechnicus. Tijdens Noaberfest zal hij als gitarist de bezoekers verwonderen.

Nathalie Baartman

Op het podium is ze Nathalie in het kwadraat. Het was niet haar droom om cabaretière te worden. Het was het gevolg van een prutserig bestaan. Ze wisselde van studies zoals anderen dat doen met tanden.

Caroline in 't Veld band

Sinds 2015 is er een vaste samenwerking tussen gitarist Johan Fransen en toetsenist / tekstschrijver Caroline in ’t Veld. Caroline in ’t Veld + band hebben inmiddels 5 albums gemaakt. Met een eigen soort popachtige muziek en een knipoog naar jazz en Latin, verbindt de band In ’t Veld ook maatschappelijke onderwerpen met de Nederlandse taal en cultuur. De fraaie arrangementen en de karakteristieke warme stem van Caroline in ’t Veld zijn bepalend voor de sound van de band.

Paaldanseres JD-Swing 2

Een bijzonder paaldans-optreden is een mengvorm van elegante en atletische bewegingen. De paaldanseres laat zich daarbij leiden door muziek. Komt u kijken en laat u zich inspireren door een dans boven de grond, een spel met de zwaartekracht.

Andrew Sisters, een muzikale revival pur sang

In het repertoire van de vierstemmige damesgroep Double2, hebben de legendarische Andrew Sisters een bijzondere plek. Wie kent niet nummers als ‘In the mood’, ‘Boogie Woogie Bubble Boy’ of het iconische liedje “Bei mir bist du schön”… en om geheel in de sfeer van de jaren 40 en 50 te komen, brengt Double2 ook prachtige wereldnummers als ‘We ’ll meet again’ en ‘Lili Marlene’ van Vera Lynn.

Of bekijk de website noaberfest.nl/programma/

Wanneer

  • -
  • -

Prijzen

  • € 17,50 Deelnameprijs

Mocht je beide dagen willen genieten van optredens, dan krijg je 5 euro korting.

Locatie

Recreatiepark Kaps

Adres
Tibsweg 2, 7651 KP Tubbergen
Telefoon
0546-621378
E-mail
Website
kaps.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter