Boerenopstand Tubbergen - 50 jaar geleden

De afgelopen jaren lieten de Nederlandse boeren flink van zich horen. Protesten, wegafzettingen, chaos op het Malieveld. Dat doet denken aan 1971. Toen vond de laatste boerenopstand van ons land in Tubbergen plaats. Tot op heden is er bijna niks te vinden over de misschien wel felste opstand uit de geschiedenis. Nu – bijna 50 jaar – later is het moment om daar verandering in te brengen. De boeren van toen kunnen het immers nu nog zelf navertellen.

Het jaar 2021 wordt voor de gemeente Tubbergen het Jaar van de Boerenopstand. Vijftig jaar na dato vinden er allerlei activiteiten plaats die refereren aan de boerenopstand van ’71. Lokale exposities, voordrachten, fietstochten, online activiteiten en schoolprojecten georganiseerd van, voor en door inwoners van de gemeente Tubbergen zullen op eigen wijze bijdragen aan het groot gemeenschappelijk project: ‘Boerenopstand. Tot Tubbig En Niet Verder’.

Het herdenkingsjaar eindigt met een theaterspektakel en gezamenlijke maaltijd.

Expositie

Wat gebeurde er nu precies in 1971 en hoe werd dat beleefd? Kom naar de tijdelijke expositie in het 't Oale Roadhoes over de Boerenopstand van 11 september tot en met 21 december en stap in het echte verhaal.

Of bekijk de website boerenopstandtubbergen.nl/activiteiten/

Wanneer

  • 10 sep - 21 dec 2021
    • dagelijks | - uur

Locatie

`t Oale Roadhoes

Adres
Grotestraat 60, 7651CK Tubbergen
Telefoon
0546-622775
E-mail
Website
www.oaleroadhoes.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter