Ze stonden al in Dubai, Singapore, Hong Kong, New York en Londen, maar vorig jaar mocht Ootmarsum zich ook aan dit rijtje toevoegen: we hebben het natuurlijk over de kleurrijke Elephant Parade! De unieke olifanten kunstobjecten, die over de hele wereld worden ontworpen en waar het publiek van geniet, stonden te pronken bij onze buren in hun mooie kunststadje. Dit jaar kunnen we opnieuw genieten van de parade: ze staan namelijk door heel Noord-Oost Twente heen!
Zoveel kleur!

In gemeente Tubbergen (en een heel klein beetje Twenterand) zijn er van 20 september tot en met 31 oktober 8 kleurrijke olifanten te zien. Dit kleurrijke lint van olifanten zal worden verbonden door 1 mooie route die zowel te fietsen is (laad wel je accu op!) of met de auto af te leggen is. In samenwerking met Steggink Events hebben we er zelfs een olifantastische speurtocht aangekoppeld! We zijn onderdeel van Elephant Parade Twente. In Noordoos Twente staan 70 kleurrijke olifanten voor je klaar! Deze zijn te bezoeken via fiets- wandel en autoroutes. Er is een overzichtskaart met daarop ingetekend alle olifanten en er is een wandelboekje, fietsboekje en autoroute beschikbaar. Alle routeboekjes zijn gratis te verkrijgen bij de deelnemende VVV/Tourist Info's in Noordoost-Twente én bij alle locaties waar een olifant staat. De routes zijn ook als PDF en GPX bestand te downloaden, klik op onderstaande link!

Bekijk hier de fietsroutes!

Alle verhalen over Elephant Parade Tubbergen & meer

 1. Glansrijke verteller

  Elephant Parade Noord-Oost Twente

  geschreven door Corine

Bescherming Aziatische olifant

Het doel van de Elephant Parade is om aandacht te vragen voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant. Het is een initiatief van vader en zoon Marc en Mike Spits. Zij kwamen dertien jaar geleden in een olifantenziekenhuis terecht tijdens een vakantie in Thailand. Daar zagen ze babyolifant Moscha: een patïent die haar onderbeen had verloren toen ze op een landmijn was gestapt. Zij was de inspiratie voor Marc en Mike om de Elephant Parade te creeëren. Naast een eenmalige cheque, zagen zij in dat er een structurele oplossing moest komen voor het olifantenziekenhuis dat te weinig geld had om uit te breiden. Inmiddels zijn we vele jaren later en hebben de olifanten staan schitteren in tientallen landen.

Olifanten in Tubbergen

In gemeente Tubbergen (en een heel klein beetje Twenterand) zijn er van 20 september tot en met 31 oktober 8 kleurrijke olifanten te zien. We hebben er 1 mooie route van gemaakt die zowel te fietsen is (laad wel je accu op!) of met de auto te doen is. In samenwerking met Steggink Events hebben we er zelfs een olifantastische speurtocht aangekoppeld: de Slurf & Turf tocht! Deze kan je gewoon elke dag van de week doen en zal gratis worden verspreid op de twee startplekken, bij toeristisch informatiepunt De Beurs en de Waaijer in Langeveen. Hier zal je alle informatie vinden die je nodig hebt!

Elephant Parade Specials

 1. Glas: Workshop & Wine door Perles Art

  Glas: Workshop & Wine door Perles Art

  Deelnemen aan een glasworkshop bij Paula is een feestje! Tijdens deze gezellige 3 uur ga je aan de slag met glas maar is er ook genoeg tijd om na te genieten met een lekker hapje & drankje.

  1. 57,50 Per persoon