Glansrijke vertellers

De gemeente Tubbergen is rijk aan verhalen. Sommige diep geworteld in tradities, andere wijzend naar de geschiedenis en weer andere die spraakmakend zijn vanwege haar mysterie. Sommige avonturen zijn inmiddels een eigen leven gaan leiden als legende.

Denk aan:

  • Man van Mander

  • Erve Heineman

  • Doctor Schaepman

  • van ruilverkaveling tot de boerenopstand

Deze verzameling bonte verhalen is wat heel Tubbergen met elkaar verbindt en waar wij bezoekers graag in mee willen nemen. Van erfgenamen en uitbaters tot aan de Man van Mander en de Kroezeboom in Fleringen. Allemaal delen ze op eigen wijze hun eigen verhaal.

Laat je meenemen in de mooie verhalen..

Klik op de afbeeldingen om het volledige verhaal te lezen!

Paula Oude Hengel - Perles Art

Een etalage in Frankrijk ligt ten grondslag aan de glaspassie van Oude Hengel. “In een etalage in Frankrijk zag ik zulke mooie glazen sieraden. Ik liep de winkel binnen en was gefascineerd door wat ik aantrof”, vertelt de glaskunstenares. “Terug in Nederland heb ik gelijk alles gegoogeld wat met glaskunst te maken had. Een cursus was de volgende stap en ik wist zeker: dit wilde ik gaan doen. Ik kocht een brander en ging aan de slag in de garage naast ons huis. Tot diep in de nacht was ik aan het branden. Geleidelijk aan werd de garage een atelier. Op beurzen en markten verkocht ik mijn glaskunst. Dat werden er steeds meer. Ik kocht meer branders en begon met het geven van workshops.”

Ine Heerink - Kunstschool 't Alding

Tussen de KROEZEBOOM en het havezathe HERINCKAVE bevindt zich op Erve Nijkamp aan de Oldenzaalsestraat KUNSTSCHOOL ALDING.

De naam ALDING heeft een tweeledige betekenis. ‘het oale ding’ dat verwijst naar de gerestaureerde Twentse schuur, waarin het kunstatelier is gevestigd. Maar ook de betekenis van het IJslandse woord “Alding” hetgeen ‘ontmoetingsplek’ betekent. Juist de tweede betekenis past helemaal bij de doelstelling van de kunstschool; zoveel mogelijk ‘mensen ontmoeten’ in een natuurlijke inspirerende omgeving, maar ook ‘ont- moeten’ door even de boel de boel te laten en tijd en ruimte te vinden voor ontspanning.

In het atelier van de kunstschool komen volwassenen en kinderen samen om creativiteit in de ruimste zin van het woord te delen en te ontwikkelen met de natuur is de inspiratiebron..

Akkoord

Deze website maakt gebruik van Cookies om jouw bezoek aan onze website nog gemakkelijker en persoonlijker te maken. Lees meer