We lijken soms wat bescheiden, maar dat is natuurlijk allang niet meer nodig: in Tubbergen organiseren we dit jaar voor de 26e keer een schitterende editie van Glasrijk. Thema dit jaar? X-over!

GLASRIJK: X-over!

Glasrijk Tubbergen, hét internationale glaskunstfestival in Overijssel, vindt dit jaar weer plaats van donderdag 29 september tot en met zondag 2 oktober. Wat 26 jaar geleden begon met de liefde voor de gebrandschilderde glas-in-lood-ramen in de basiliek St. Pancratius in Tubbergen, is uitgegroeid tot het grootste Europese glaskunst evenement in de openbare ruimte! Meer dan 850 glaskunstenaars van 35 verschillende nationaliteiten hebben de afgelopen 25 jaar in Tubbergen een podium gevonden voor hun glazen kunstwerken.

Glasrijk 2022

Glasrijk Tubbergen, hét internationale glaskunstfestival in Overijssel, vindt dit jaar plaats van donderdag 29 september tot en met zondag 2 oktober 2022. Duizenden bezoekers komen eerste weekend van oktober traditiegetrouw naar Tubbergen om de verschillende glasexposities te bewonderen, om in één van de 27 Art & Shopping locaties een kunstwerk aan te schaffen, een glasblaasdemonstratie bij te wonen of om de glaskunstroute te fietsen. Ook dit jaar staat er weer een glanzend programma voor je klaar. Klik hier voor de complete planning!

Wat is er allemaal te doen?

Tijdens de Glasrijk dagen is er van alles te doen: er worden o.a. vakkundige rondleidingen verzorgd waarbij je in 1,5 uur langs alle kunstwerken loopt en meer te weten komt over de achtergrond, je kan een bezoek brengen aan de vele glasateliers, voor de jeugd is er een educatief programma over glaskunst en dit jaar is er ook een Glasrijk Concert op de zaterdagavond in St. Pancratius. Traditiegetrouw zal de glasblazer ook zijn ambacht laten zien! Met zo'n 25 exposanten dit jaar belooft het weer een prachtige editie te worden.

Glaskunstroute

Zeg je glas, dan zeg je Tubbergen! En zeg je Tubbergen, dan zeg je glas. We zijn er als gemeente onlosmakelijk aan verbonden! Alle kernen in gemeente Tubbergen zijn inmiddels verbonden door de glaskunstroute. Ook zijn er dit jaar nog meer nieuwe kunstwerken aan toegevoegd die te vinden zijn in het centrum van Tubbergen. Stap op de fiets en ga op een glinsterende ontdekkingstocht! Mocht de route van 93 kilometer te groot zijn, scroll dan verder naar onderen voor de 3 losse lussen.

Ontdek de Glaskunstroute >

Exposanten

Curator Renéé Korbee heeft het ook dit jaar weer voor elkaar: ze heeft een prachtige selectie exposanten uitgenodigt om dele te nemen aan deze glasexpositie. Met het thema 'X-over' (cross-over) staat de koppeling van glaskunst met andere kunstvormen en nieuwe media centraal. Het kan zelfs zijn dat het glas een ondergeschikte rol speelt, maar kunstenaars die de gebaande paden verlaten en op avontuurg gaan, ontwikkelen vaak spannende cross-overs! Nieuwsgierig? Kom dan in het eerste weekend van oktober naar Tubbergen. Ook leuk: volg de rondleiding of woon de lezing van Cuator Renéé Korbee bij. Tijdstip: zaterdag 1 oktober, 14.00 uur in het Restaurant ’t Oale Roadhoes. Entree: 15,00 euro incl. koffie/thee.

Tickets voor de lezing >

Glaskunstroutes

Zeg je glas, dan zeg je Tubbergen! En zeg je Tubbergen, dan zeg je glas. We zijn er als gemeente onlosmakelijk aan verbonden! Alle kernen in gemeente Tubbergen zijn inmiddels verbonden door de glaskunstroute. De route van zo'n 118 kilometer is nu in 3 lussen verdeeld. Stap op de fiets en ga op een glinsterende ontdekkingstocht!

Arrangementen & Acties

  1. Glas: Workshop & Wine door Perles Art

    Glas: Workshop & Wine door Perles Art

    Deelnemen aan een glasworkshop bij Paula is een feestje! Tijdens deze gezellige 3 uur ga je aan de slag met glas maar is er ook genoeg tijd om na te genieten met een lekker hapje & drankje.

    1. 57,50 Per persoon