We lijken soms wat bescheiden, maar dat is natuurlijk allang niet meer nodig: in Tubbergen organiseren we dit jaar voor de 25e keer een schitterende editie van Glasrijk. Thema dit jaar? Glas(rijk) in ontwikkeling!

GLAS(RIJK) IN ONTWIKKELING!

Glasrijk Tubbergen, hét internationale glaskunstfestival in Overijssel, viert haar 25-jarig jubileum van woensdag 29 september tot en met zondag 3 oktober 2021. Wat 25 jaar geleden begon met de liefde voor de gebrandschilderde glas-in-lood-ramen in de basiliek St. Pancratius in Tubbergen, is uitgegroeid tot het grootste Europese glaskunst evenement in de openbare ruimte! Meer dan 850 glaskunstenaars van 35 verschillende nationaliteiten hebben de afgelopen 25 jaar in Tubbergen een podium gevonden voor hun glazen kunstwerken.

Glas(rijk) in ontwikkeling!

Glasrijk Tubbergen hét internationale glaskunstfestival in Overijssel, vindt dit jaar plaats van donderdag 29 september tot en met zondag 2 oktober 2022. Wat 26 jaar geleden begon met de liefde voor de gebrandschilderde glas-in-lood-ramen in de basiliek St. Pancratius in Tubbergen, is uitgegroeid tot het grootste Europese glaskunst evenement in de openbare ruimte! Meer dan 850 glaskunstenaars van 35 verschillende nationaliteiten hebben de afgelopen 25 jaar in Tubbergen een podium gevonden voor hun glazen kunstwerken.

Wat is er allemaal te doen?

Tîjdens de Glasrijk dagen is er van alles te doen: er worden o.a. vakkundige rondleidingen verzorgd waarbij je in 1,5 uur langs alle kunstwerken loopt en meer te weten komt over de achtergrond, er worden glasworkshops gegeven onder leiding van professionele glaskunstenaars, voor de jeugd is er een educatief programma over glaskunst. Traditiegetrouw zal de glasblazer ook zijn ambacht laten zien! In de spiegeltent kan je genieten van allerlei activiteiten en er is opnieuw een rally met glasauto's van de Duitse ontwerper Hans Glas. Kortom: een glinsterend programma voor iedereen!

Glaskunstroute

Zeg je glas, dan zeg je Tubbergen! En zeg je Tubbergen, dan zeg je glas. We zijn er als gemeente onlosmakelijk aan verbonden! Alle kernen in gemeente Tubbergen zijn inmiddels verbonden door de glaskunstroute en afgelopen vrijdag hebben wethouder (en locoburgemeester) Erik Volmererink & kinderburgemeester Mats Nijhuis het laatste glazen kunstwerk onthuld. 'Maria van Overvloed' is een fantastisch kleurrijke co-creatie van Ellen Kleine Schaars en Diego Semprun Nicolas. Stap op de fiets en ga op een glinsterende ontdekkingstocht!

Ontdek de Glaskunstroute >

Exposanten

Curator Renéé Korbee heeft het voor elkaar: ze heeft een hele interessante expositie weten neer te zetten waarbij 'golden oldies' als nieuw jong talent te vinden zijn. Na anderhalf jaar ongewenste isolatie, kunnen de glaskunstenaars niet langer meer wachten en willen niets liever doen dan hun prachtige kunstwerken te laten schitteren! De rijke schare aan exposanten is te vinden op de website van Glasrijk. Enkele bekende namen zijn onder andere Yoshiko Okada, Mark de Jong, Hieke Meppelink en uiteraard Diego Semprun Nicolas.

Naar alle exposanten >

Arrangementen

 1. Workshop glaskralen branden

  Workshop glaskralen branden

  Het is sowieso een goed idee om langs te komen in het mooie en behaaglijke warme glasatelier van Paula in Reutum! Bij Perles art is elke glaskunstbezoeker van harte welkom. Wie weet woon je een spontane demonstratie glasblazen of glasbranden bij!

  1. Glasatelier Perles Art
  2. 45,00 Per persoon
 2. Arrangement Glaskunstbezoeker

  Arrangement Glaskunstbezoeker

  Wil je deelnemen aan een workshop… dat is een feestje! Na een 3 uur durende intensieve workshop waarin je geconcentreerd bezig bent geweest en 10 kunstzinnige glaskralen hebt ontworpen, dan kan je nog even nagenieten!

  1. Glasatelier Perles Art
  2. 60,00 Per persoon