Het Springendal

Het is een wonderschone plek: natuurgebied Springendal in Tubbergen! Denk aan kabbelende beekjes, kleurige heidevelden en lommerrijke bossen. De titel ‘Tuin van Nederland’ begrijp je meteen wanneer je hier wandelt of fietst!

In het hart van het gastvrije Twente ligt het 365 hectare grote natuurgebied “Het Springendal”. Met lommerrijke bossen, kleurige heidevelden, fraaie beekdalen en schitterende fiets- en wandelpaden. Het is een prachtig groen landschap, een verborgen juweel tussen bruisende dorpjes zoals Tubbergen en Ootmarsum. Het is niet voor niets een magneet voor natuurliefhebbers, wandelaars, fietsers en rustzoekers! We schreven er een uitgebreid artikel over, lees hier meer over Natuurgebied Springendal.

Startpunt Wandelroutes

Vanaf de Brandtoren leiden verschillende routes naar het Springendal, een idyllische plek met bos, kabbelende beekjes, bronnen en kwelvijvers. Dankzij het zuivere water vind je hier bijzondere planten én de zeldzame beekprik, een palingachtig visje. De rustgevende route Nutter- en Hezingeres loopt door een glooiend open landschap met wei- en hooilanden, zandwegen en mooie historische boerderijen. De langste route voert je langs de molens van Bels en Frans en door de Paardenslenkte. Door deze ondiepe stuwwal werden vroeger paarden het gebied in- en uit gesmokkeld. Nu grazen er schapen en zie je soms de zandhagedis wegschieten.

  • Hooidijk/Brandtorenweg, Hezingen (Keuzepunt E65).

Routes

Parkeer je auto op een van de parkeerplaatsen en ontdek de leukste routes:

Bronnenroute (4,7 km) Heideroute (3,2 km) Sprengenroute (4,1 km)

contactinformatie

 

Brandtorenweg 4
Hezingen

Tip je vrienden

facebook twitter