Vasse

Het dorp Vasse profileert zich als ‘de Parel van Twente’, en dat is terecht! Vasse is een prachtig toeristisch dorpje dat u zeker gezien moet hebben.

Door de ligging in het Twentse essenlandschap afgewisseld door houtwallen, bos en heide, is Vasse een ideaal vertrekpunt voor verschillende wandel-, en fietstochten.

De omliggende natuurgebieden zoals het dal van de Mosbeek, het Streu en het Springendal zijn uitermate geschikt voor deze tochten. Na heerlijk gewandeld of gefietst te hebben kunt u neerstrijken aan één van de vele terrasjes die Vasse rijk is.

Verder beschikt Vasse over meerdere molens. Zo is er watermolen de Mast, gelegen aan de doorgaande weg richting Ootmarsum. Ook de watermolens van Bels in Mander en Frans in Hezingen zijn zeer zeker een bezoekje waard.

Vasse ligt in een van de oudste bewoonde gebieden van Nederland, de diverse grafheuvelvelden in het naburige Mander en het Lädderke (richting Reutum) zijn de stille getuigen hiervan.

Het bekendste grafheuvelveld is het Vasser Grafveld. Tijdens opgravingen in de vorige eeuw zijn opmerkelijke vondsten gedaan, zoals ‘de man van Mander’. Deze vondsten zijn te vinden in het Rijksmuseum Twenthe te Enschede.

contactinformatie

 

Tip je vrienden

facebook twitter