Geesteren is het grootste dorp van de gemeente Tubbergen. De natuur rondom is typisch Twente. Met in het westen Twentse stuwwallen en de veenontginningen. Terwijl ten oosten de akkers op de Loo Esch bollen en bosjes, singels, beken en zandwegen het land doorsnijden. Struin langs grote boerderijen en eeuwen oude erven zoals Erve Wulferink en Erve Meeijer tijdens een van de vele wandelingen die je direct vanuit het centrum kunt starten.

Populair in Geesteren

 1. Herterij Twente

  Wandelen, een huisje huren, de edelherten bewonderen, meedoen aan een excursie, uitrusten op het …

 2. Bistro De Kruidentuin

  Waar eten & gezelligheid samenkomen. Gastronomisch, delicieus, hemels en genotvol: mag ik je …

 3. De Koel'nbekke

  Bij de Koel'nbekke kun je het gehele jaar door deelnemen aan een workshops in de workshopschuur, …

 4. Tuincentrum Heerdink

  Neem een kijkje in de wereld van Tuincentrum Heerdink en bekijk de prachtigste waterpartijen, …

 5. Erve Kampboer

  Het dorpshuis Erve Kampboer stamt uit 1974 en staat garant voor sfeervol, gezelligheid, …

Ruiter

St. Pancratiuskerk

Deze kerk uit 1926 heeft een aantal prachtige muurschilderingen. Boven het ingangsportaal een voorstelling van de patroonheilige, enkele jaren geleden geschilderd door de toen in het dorp wonende kunstenaar Jozef Debski.

Steigerende paarden

In Geesteren wordt elk jaar het CSI Twente gehouden, een internationaal bekend paardensportevenement. Het beeld met de twee steigerende paarden in de dorpskern verwijst hiernaar. CSI Twente is een prestigieus internationaal concours hippique, dat georganiseerd wordt op de unieke terreinen van Erve Maathuis. Waar elk jaar de wereldtop der springruiters strijden om de beste prijzen.

Monumenten

Geesteren is rijk aan monumenten. Oude boerderijen, boerenerven en de Grote Geesterse Molen zijn hier goede voorbeelden van. Ontdek de boerderijen in Nedersaksische bouwstijl zoals Erve Effink, Erve Wulferink en Erve de Meyer. Wandel een van de dorpsommetjes en struin langs deze prachtige monumenten. Bij de Grote Geesterse Molen worden vaak leuke activiteiten georganiseerd zoals de molenmarkt en openluchtviering.

Dorpsommetjes

Er zijn 4 mooie dorpsommetjes gerealiseerd vanuit het dorp met informatie over de cultuurhistorie. De routes starten allemaal vanaf Erve Kampboer en zijn opgenomen in het wandelknooppuntennetwerk van de regio Twente. Geniet onderweg van het Twense Coulisselandschap in al haar schakeringen: mooie vergezichten, historische erven, weilanden en akkers omzoomd door houtwallen. Download de routes hier >>

Evenementen in Geesteren