Manderveen, oftewel 'Maanderven', is het kleinste dorp van de gemeente Tubbergen. Manderveen is een gemoedelijk dorp, prachtig gelegen in het Twentse coulisselandschap. Manderveen is ook onlosmakelijk verbonden met de natuur. Het dorp heeft diverse natuurgebieden en vanuit het dorp kan men hier al wandelend of fietsend van genieten.

Populair in Manderveen

 1. De Manderveense Aardbei

  De Manderveense Aardbei is het bedrijf van de familie Hindriksen in Manderveen en staat in het …

 2. Twentsch Geluk

  Twentsch Geluk is een rustpunt gelegen aan de benedenloop van de Mosbeek en het Twentepad. In …

Cirkels van Jannink

Deze twee zuivere cirkels van 4 en 6 hectare werden door de familie Jannink aangelegd op de Manderheide. In Canada had men gezien dat ronde akkers een stuk gemakkelijk te bewerken zijn dan vierkante. In de oorlog werden de cirkels gebruikt als herkenningspunt voor vliegtuigen. Op beide cirkels is tegenwoordig een land art project van Paul de Kort te zien. Zeker de moeite waard om eens te bekijken!

Landbouwersbank

Vele jaren was de Landbouwersbank het hart van de agrarische gemeenschap in Manderveen. Daarom heeft de kunstenaar hier zeven meelzakken van Bentheimer zandsteen geplaatst. De vraag is dan nog wat de kerkuil op de gevel moet. Een kerk heeft het dorp immers niet. Het is een grapje van de kunstenaar: waar graan is, zijn muizen; waar muizen zijn, komen we ook de kerkuil tegen…

Fietsen & wandelen

De enthousiaste werkgroep recreatie binnen Mijn Manderveen 2030 organiseren regelmatig mooie wandel- en fiets evenementen. De wandeldriedraagse, vroege adventwandeling en dauwtrappen op Hemelvaart zijn hier goede voorbeelden van. Evenementen waarbij iedereen van harte welkom is en tegelijkertijd Manderveen en omgeving kunnen ontdekken tijdens de mooiste routes.

verhalen uit Manderveen

 1. Glansrijke verteller

  Misdadig lekker bier van Huttenkloas Brouwerij komt thuis

  geschreven door Marleen
 2. Sagen en legendes

  Sage: Zwijgen is goud.

 3. Lekker uit!

  Ontdek Glasrijk Tubbergen: de leukste tips!

  geschreven door Marleen
 4. Outdoor

  Plan je eigen knooppunten route!

  geschreven door Marleen
 5. Lekker uit!

  Met de fiets de boer op! Proef de unieke sfeer van het platteland.

 6. Natuur

  De mooiste picknickplekjes! Beleef het ultieme zomergevoel.

  geschreven door Marleen
 7. Glansrijke verteller

  Al 66 jaar bourgondisch genieten bij restaurant de Liskoel in Vasse