Reutum is een zogenaamd ‘flankesdorp’ in het fraaie coulissenlandschap van Twente, met talloze essen (onder meer de Reutumer Es en Ageler Es). Dit biedt talloze mogelijkheden tot recreatie. Struin door de Reutumer Weuste, Reutumerveen en de Weuste maten. Vis in een van de vijvers van Wild, welke verscholing ligt in de prachtige natuur. Of stap op de fiets over de essen en langs het kanaal Almelo-Nordhorn.

Populair in Reutum

 1. Camping de Molenhof

  U hoeft zich niet meer druk te maken over de kinderen, hier hebben ouders ook vakantie. ANWB …

 2. Glasatelier Perles Art

  Perles Art is een glasatelier waar Paula Oude Hengel glaskralen brandt van o.a Moretti Effetre …

 3. Erve Deperman

  Puur genieten tussen de gebinten in het hartje van Twente. Erve Deperman is een gerenoveerd …

Hert

Molen De Vier Winden

De in 1862 herbouwde molen De Vier Winden wordt in de volksmond de Weerselose Molen genoemd, veelal echter ook wel aangeduid als Kleijsen’s Möll. Hoewel de naam Weeselose molen anders doet vermoeden staat De Vier Winden in Reutum. Vanaf 1982 werd de molen beheerd door de Stichting De Molenhof Erve Kleijsen, met als bestuur o.a. de broers en zussen Kleijsen. De molen is in de zomermaanden ( mei t/m september) elke zaterdag geopend voor publiek. Van 13.30 tot 16.30 uur staan molenaars klaar om je mee te nemen in het verhaal van de molen.

Rijke natuur

Het Twentse essenlandschap is perfect wandelgebied. Je wandelt langs bosjes, heideveldjes, weilanden en akkers die omringd worden door houtwallen. Ten westen van het dorp Reutum liggen drie stukken natuurreservaat. Van noord naar zuid heten ze de Weuste Maten, het Reutumerveen en de Reutumer Weuste. De Reutumer Weuste, een oud broekbos, is een bijzonder ontdekking. Je ziet er vooral de zwarte els, maar ook de berk en zomereik. Ook menig oude boerderij valt er te bewonderen in de omgeving.

Reegeit

De dorpsgemeenschap Reutum is door alle kanten omgeven door ongerepte natuur. Toch is het de mens die steeds meer van die natuur opeist. De bronzen reegeit op de rotonde in Reutum geeft dit spanningveld weer.

verhalen & tips over Reutum

 1. Natuur

  Herstel commiezenhut bij Mander

  geschreven door Landschap Overijssel
 2. Glansrijke verteller

  Thuis bij Klein Baasdam

  geschreven door Marleen
 3. Lekker uit!

  Vier carnaval in de gemeente Tubbergen

 4. Kunst & cultuur

  Glaskunstroute: ga op ontdekkingstocht

  geschreven door Marleen
 5. Lekker uit!

  De leukste tips voor in de kerstvakantie

 6. Kunst & cultuur

  Midwinterhoornblazen, de mystiek van ’n oaln roop

 7. Natuur

  Dwalen door het Dal van de Mosbeek. Geniet van het winterlandschap!

  geschreven door Marleen

Evenementen in Reutum & Haarle