Het dorp Vasse profileert zich als 'de Parel van Twente'. Door de ligging in het Twentse coulisselandschap omzoomd door houtwallen, afgewisseld met bos en heide, is Vasse een ideaal vertrekpunt voor wandel-, en fietstochten. De omliggende natuurgebieden zoals het ‘dal van de Mosbeek’, de ‘Tutenberg’ en het ‘Springendal’ zijn uitermate geschikt voor deze tochten.

Populair in Vasse

De Parel van Twente
Fiets

Watermolen De Mast

Hoewel minder bekend dan de molens van Bels en Frans, is de bovenslag watermolen De Mast toch ongeveer drie eeuwen ouder. Hij ligt wat beneden de Denekamperweg even buiten Vasse en wordt door de passant nauwelijks opgemerkt. Toch is dit een fraai hoekje waaraan het nabijgelegen bakhoes in niet geringe mate bijdraagt. Met een diameter van 2.40 meter zit het waterrad wat doorsnee betreft precies tussen de beide bekendere ‘collega’s’ in. Overigens was hier ook nog tot omstreeks 1900 een oliemolen werkzaam. De molen is vrij te bezichtigen.

Ontdek Stokoude akkers en grafheuvels

Hou je van natuur en ben je nieuwsgierig naar ‘vroegere tijden’? Dan kun je je hart ophalen bij de Vasserheide, Vassergrafveld en het Haarlergrafveld. In dit gebied wemelt het namelijk van de archeologische monumenten. Grafheuvels duiken op in het landschap. Voor kenners geeft een fijn raster van lijnen de plek aan waar vroeger kleine akkertjes uit de ijzertijd lagen, de celtic fields. De Vasserheide verrast je met veertig meter aan hoogteverschillen in het uitgebreide heidecomplex. Laat je verderop verrassen door de verrassende doorkijkjes bij het elzenbroekbos langs de Roezebeek.

verhalen uit Vasse

 1. Glansrijke verteller

  Misdadig lekker bier van Huttenkloas Brouwerij komt thuis

  geschreven door Marleen
 2. Sagen en legendes

  Sage: Zwijgen is goud.

 3. Lekker uit!

  Ontdek Glasrijk Tubbergen: de leukste tips!

  geschreven door Marleen
 4. Outdoor

  Plan je eigen knooppunten route!

  geschreven door Marleen
 5. Lekker uit!

  Met de fiets de boer op! Proef de unieke sfeer van het platteland.

 6. Natuur

  De mooiste picknickplekjes! Beleef het ultieme zomergevoel.

  geschreven door Marleen
 7. Glansrijke verteller

  Al 66 jaar bourgondisch genieten bij restaurant de Liskoel in Vasse