Over Tubbergen

In Tubbergen is genoeg te beleven. Of je nu gaat kanovaren over het Almelo-Nordhorn kanaal, gaat struinen op de hei in het Springendal, Vasse of Tubbergen wilt ontdekken of op het donkerste plekje van Overijssel wilt staan. Maar door de centrale ligging ook perfect voor bijvoorbeeld een bezoekje aan een van onze 'noabers'.

Ootmarsum

Op ca. 7 km van Tubbergen vindt je toeristisch Ootmarsum, een druk bezocht stadje waar je heerlijk kunt genieten van een bezoek aan de vele kunstgalerieën. Het centrum heeft een beschermd stadsgezicht en heeft veel vakwerkhuizen en andere historische gebouwen. Trekpleisters zijn de grote gotische Westfaalse hallenkerk en het in rococostijl opgetrokken stadhuis. In Ootmarsum zijn vele jaarlijks terugkerende evenementen en markten. De Siepelmarkt en de Kunstmarkt trekken vaak duizenden bezoekers.

VVV Ootmarsum-Dinkelland

Ootmarsum
Ootmarsum

Oldenzaal

Oldenzaal is een eeuwenoude stad met een rijke historie, omringd door een prachtig landschap met vele recreatiemogelijkheden. Al eeuwen lang bepaalt de St. Plechelmusbasiliek (ca. 1150) het gezicht van deze vroegere Hanzestad. Geniet hier tevens van de sfeervolle binnenstad met de vele, smalle winkelstraatjes en overdekte winkelcentra. Twentenaren noemen Oldenzaal ook wel 'het stedke van plezeer', vanwege het jaarlijkse uitbundige carnaval, de boeskool en vele andere evenementen.

Tourist Info Oldenzaal

De binnenstad van Oldenzaal
De binnenstad van Oldenzaal

De Lutte - Losser

“In de ‘neus’ van Twente, pal tegen de grens van Duitsland, ligt de gemeente Losser. In de volksmond ook wel de Schatkamer van Twente genoemd. Tukkers zijn niet zulke opscheppers, maar in dit geval is er geen woord van overdreven. Denk nu niet dat je hier goudklompen en zakken vol munten vindt, de rijkdommen van Losser zijn namelijk van geheel andere orde: bos, zand en heide in overvloed. Met namen als Oelemars, Poortbulten, Lutterzand en Tankenberg denk je eerder aan Harry Potter dan aan Twentse natuurgebieden. Toch is het hier net zo avontuurlijk, helemaal als je een beetje van de bewegwijzerde wandel- en fietspaden af durft te gaan. Je ontdekt dan vogelparadijzen, oude stuwwallen en verstilde zandverstuivingen. Ook vind je er miljoenen jaren oude gesteenten in de Staringgroeve, het zeventiende-eeuwse boerenerf Erve Kraesgenberg, het openluchttheater Brilmansdennen en de monumentale steenfabriek De Werklust. Leuk, al die oude kerken en historische locaties, maar ze zijn niet helemaal stil blijven staan in de gemeente Losser. Sterker nog: de eenentwintigste eeuw is hier ook doorgedrongen. Een modern zwembad, allerlei sportfaciliteiten en het hele jaar door allerlei muzikale, culturele, sportieve en feestelijke evenementen. Vervelen is echt onmogelijk in de Schatkamer van Twente.”

Tourist Info De Lutte-Losser

De Tankenberg
De Tankenberg

Duitsland

De gemeente Tubbergen grenst direct aan Duitsland. De dichtstbijzijnde grensovergang is in Mander. Duitsland kent diverse gezellige plaatsen als Nordhorn, Gronau, Gildehaus, Schüttorf, Uelsen en Bad Bentheim. Bad Bentheim is bekend om z’n imposante middeleeuwse burcht. Een bezoek meer dan waard. Een bezoek aan de Bentheimer Mineral Therme is een must voor iedereen die eens heerlijk wil ontspannen in thermisch zouthoudend bronwater. Iets verderop in Duitsland liggen Münster en Osnabrück, prachtige steden met een rijke historie en een royaal cultuuraanbod. Ook een aanrader is de uitkijktoren, op de Lönsberg. Vanaf de 35 meter hoge uitkijktoren heb je een uitzonderlijk panorama over het “Grafschafter Land” en o.a. Tubbergen.

Lees hier de digitale brochure van 'Geheim over de grens'. Boordevol tips en evenementen vlak over de grens

Tourist Info Grafschaft Bentheim

Uitkijktoren Lönsberg
Uitkijktoren Lönsberg

Tip je vrienden

facebook twitter