Kroezeboom in Tubbergen

Stichting Glasrijk Tubbergen

Glasrijk Tubbergen is een jaarlijks terugkerend evenement, met diverse exposities op het gebied van glas-in-lood, sculpturen, antieke glaskunst, glasobjecten, glasdesign en interieur.

De internationale glaskunstmanifestatie Glasrijk is het grootste evenement in Nederland rond het thema glas en werd in voorgaande jaren door een groot aantal bezoekers bezocht.

Het is bijzonder dat de geheel uit vrijwilligers bestaande organisatie er elk jaar weer in slaagt om vele gerenommeerde glaskunstenaars uit binnen- en buitenland naar Tubbergen te halen. Dat heeft alles te maken met de goede naam die deze glaskunstmanifestatie zich in de loop der jaren heeft verworven. Ook Duitse en Belgische kunstenaars beschouwen het als een eer om hier te mogen exposeren.

Rondom de trots van Tubbergen, de bijzondere collectie glas-in-loodramen van de statige Sint Pancratiusbasiliek, gemaakt door vijf generaties van het glazeniergeslacht Nicolas, groeide deze kleinschalig begonnen glasexpositie uit tot een podium voor moderne glaskunst in al haar fascinerende facetten.

Of bekijk de website glasrijk.nl/

contactinformatie

 

P/a Singravenstraat 26
7651 JP Tubbergen

0546-622369

Tip je vrienden

facebook twitter