Verrassend fietsen in Tubbergen

Zin in een fietstocht door een fraai coulissenlandschap met de glooiende essen? Op zoek naar bijzondere planten en dieren in het Dal van de Mosbeek of het Springendal? Nieuwsgierig naar de invloed van de IJstijd op de natuur van Twente? Fietsen in Twente is leuk en verrassend! Zeker in Tubbergen. Stap op je fiets en geniet van de mooie (thematische) fietsroutes door een prachtig, historisch landschap. Als fietsliefhebber ben je in Tubber­gen aan het goede adres. Fietsen in Tubbergen draait echt om de beleving van het verrassende landschap. Verras­send fietsen, daar weten ze in Tubbergen wel raad mee.

Gemakkelijk fietsen aan de hand van het fietsknoopppunten netwerk van Twente. Ontdek hieronder een aantal mooie fietsroutes:

Tubbergen Vlinderpunten Noord (31 km) Kunst & cultuur in Twente (42 km) Verken het mooie Twente (80 km) Op pad over historische landgoederen (71 km) De Pollen, Tubbergen en Almelo (52 km) Rondje Reutum, 't Stift en Ootmarsum (32 km)

Proef de smaken van Tubbergen

Koe

Een route langs onze streekproducten

Ontdek onze nieuwe fietsroute van 52 km welke je langs onze streekproducenten leidt. Langs die route is er echt voor 'elk wat wils'. Van verse asperges van Oude Luttikhuis tot de aardbeien in Manderveen bij de Manderveense Aardbei en de boerderijwinkel van kaas- en zuivelboerderij 't Hoepel! Onderweg zijn er interessante locaties zoals een melktap en pluimvee zichtstal. Maar ook de vrij te bezichtigen wijngaard Adebaer in Geesteren. Kortom, lekker en gezond gaan hand in hand bij deze route die gratis te downloaden is op onze website.

Download hier de route in PDF.

Fiets de molenroute!

Fiets

"Trap ‘m maar an"

Kwalitatieve fietsroutes in Tubbergen dus, waarvan enkele thematische routes. Een van die fietsroutes, opgesteld in sa­menwerking met onder andere Landschap Overijssel, is de Molenroute Tubbergen. Met het hele gezin op de fiets, langs onder andere de windmolen van Frielink en de watermolens van Frans en Bels gelegen aan de Mosbeek. Deze en de andere (thematische) fiets­ routes in Tubbergen zullen je versteld doen staan van de prachtige natuur in deze gemeente.

Molenroute (30 km) Molenroute (40 km) Molenroute (52 km)