Ontdek de leukste routes in Tubbergen

De gemeente Tubbergen kent diverse prachtige natuurgebieden die zeker de moeite waard zijn om te ontdekken. Met onze vele wandelroutes leer je de mooiste plekjes kennen en ontdek je het echte Tubbergen. In het menu rechts vind je een aantal wandelroutes door de gemeente. Ontdek de oude molens, de verschillende dorpjes, de eeuwenoude kerken of het dal van de Mosbeek of Springendal. Welke route je ook kiest, elke wandelroute kent genoeg horecagelegenheden waar je kan genieten van de Twentse gastvrijheid!

Wandelgemeente

In het voorjaar van 2011 is de gemeente Tubbergen door ‘Te Voet’, de wandelkrant van Nederland, zelfs uitgeroepen tot Wandelgemeente van het Jaar. De gemeente biedt de wandelaar een groot aantal wandelroutes door de prachtige omgeving. Gemeente Tubbergen scoort hoog op het gebied van onverharde paden, bewegwijzering, routecontrole, themaroutes, informatie, bereikbaarheid en voorzieningen bij wandelpaden.

Routes

Op onze website zijn vele wandelroutes te vinden. Op zoek naar nog meer leuke routes? Hieronder hebben we er nog een aantal op een rijtje gezet:

Routes Staatsbosbeheer: Springendal Heideroute (3,2 km) Springendal Esroute (3,6 km) Springendal Sprengenroute (4,1 km) Springendal Bronnenroute (4,7 km) Boswachterspad Springendal (11 of 18 km) Engbertsdijksvenen-heideroute (4,6km) Engbertsdijksvenen-leidijkroute (5,9km)

Routes Landschap Overijssel: Dal van de Mosbeek (5 km) Dal van de Mosbeek (8 km) Dal van de Mosbeek (16 km) Mander: bronnen en grafheuvels (11 km Manderheide (8 km)

Roots- wandelroute: Dal van de Mosbeek (14 km)

Bron foto: Andre Wolff...

Kom en ga op stap!

Verrekijker

Volg je nieuwsgierigheid en ontdek..

Het Wandelnetwerk Twente is het mooiste wandelnetwerk van Nederland. Nu is dat niet zo moeilijk, want de rest van Nederland is nou eenmaal geen Twente. Toch blijven we ons best doen om het nog mooier te maken, door het wandelnetwerk continu te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door het netwerk regelmatig aan te vullen met nieuwe routes in Tubbergen.

Met de introductie van nieuwe themaroutes willen we wandelaars langs de mooiste plekken leiden. Elke themaroute herken je eenvoudig aan zijn unieke symbool en naam, zowel op de pijltjes als op de panelen.

Ontdek het hier..