Fietsen

Het mooie aan fietsen in de gemeente Tubbergen is de enorme diversiteit. Trappend door de bossen, langs heidevelden, vennetjes en stuwwallen ontdek je de grootse natuur en valt je oog ook op ieder detail.
Hier vind je ons complete aanbod fietsroutes, kant-en-klaar om je route te starten. Liever op de bonnefooi je fietstocht starten? Kies dan uit een van onze vele startpunten (TIP/TOP). Op deze locaties kun je namelijk goed parkeren en gelijk je weg vervolgen op de fiets. Heb je al deze routes al gefietst? Ontdek dan nog meer fietsroutes!

  1. Glaskunstroute, lus Zuid

    47,6 km

    3:10

Ontdek de mooiste routes

De wonderschone natuur (en nee, dit is niet overdreven) van Tubbergen kan je goed bekijken vanaf je stalen ros. Stap op de fiets en ga op pad! Kies bij voorkeur voor een e-bike, puur omdat je dan veel meer kilometers op een dag kan maken zonder je zelf compleet uit te putten. En wij gunnen je gewoon heel veel kilometers over ons prachtige fietsroutenetwerk.

Fietsen in Twente

In Twente zeggen we ook wel 'trap 'm maar an'. En als je de fiets stalt in de fietsenstalling, moet je er verdacht op zijn als iemand vraagt 'om te brommers kiek'n.' Maar verder is het gewoon het ideale vervoersmiddel. De leuke kronkelende fietspaden brengen je vaak op plekken waar je met de auto niet komt. Schitterende vergezichten, dwars door de bossen: je ogen gaan hier stralen. Met zo'n 2500 kilometer routenetwerk (en dichtbij een goed Duits routenetwerk) kan je urenlang fietsen. Dagenlang zelfs!

Kies jouw favoriete fiets

Je hebt van die leuke oude omafietsen. Hele blitse e-bikes. Babboe bakfietsen voor het hele gezin, maar ook mountainbikes voor lekker veel grip. Om over de wielrenfietsen nog maar te zwijgen. In Nederland als echt fietsland hebben we keuze uit diverse soorten. Maar uiteindelijk is een fietspad een fietspad, dus ons maakt het niet uit welke je kiest!

Uitrusten & streekproducten

Om zadelpijn te verlichten na een lange fietstocht door Twente is het niet onbelangrijk dat er in de verte een restaurant of café opdoemt. Na vele kilometers fietsen is zo´n dergelijke pitstof, soms net als een fata morgana in de woestijn. Neem even pauze tijdens je fietsrondje en plof neer op een terras voor een stuk appelgebak, brood met kroketten of een bakje verse koffie. Het fietst toch net wat lekkerder met een goed gevulde maag! Gebruik deze tijd goed om bij te kletsen zonder dat woorden soms wegvliegen met de wind, maar ook om even stil te staan bij alles wat je hebt gezien, gehoord en gevoeld. Laat al het moois maar even op de zintuigen inwerken! In de omgeving van Tubbergen, Vasse & Springendal zijn er gelukkig legio mogelijkheden om even te pauzeren. Kies je voor een restaurant of één van de rustpunten? Ook een goed idee trouwens: maak even een pitstop bij één van onze streekproducenten. Geniet bijvoorbeeld van een boerenijsje bij Ons Boer'n erf of ga vers fruit (aardbeien of bosbessen) plukken bij de Manderveense Aardbei of de Haarakker. Stukje Twentse kaas van de Kaasboerderij de Hoepel mee voor thuis op brood. Zo proef je de smaak van Twente, ook gewoon thuis!