Ontdek de leukste routes in Tubbergen

De gemeente Tubbergen kent diverse prachtige natuurgebieden die zeker de moeite waard zijn om te ontdekken. Met onze vele wandelroutes leer je de mooiste plekjes kennen en ontdek je het echte Tubbergen. In het menu rechts vind je een aantal wandelroutes door de gemeente. Ontdek de oude molens, de verschillende dorpjes, de eeuwenoude kerken of het dal van de Mosbeek of Springendal. Welke route je ook kiest, elke wandelroute kent genoeg horecagelegenheden waar je kan genieten van de Twentse gastvrijheid!

Wandelgemeente

In het voorjaar van 2011 is de gemeente Tubbergen door ‘Te Voet’, de wandelkrant van Nederland, zelfs uitgeroepen tot Wandelgemeente van het Jaar. De gemeente biedt de wandelaar een groot aantal wandelroutes door de prachtige omgeving. Gemeente Tubbergen scoort hoog op het gebied van onverharde paden, bewegwijzering, routecontrole, themaroutes, informatie, bereikbaarheid en voorzieningen bij wandelpaden. Bron foto: Andre Wolff

Kom en ga op stap!

Verrekijker

Volg je nieuwsgierigheid en ontdek..

Het Wandelnetwerk Twente is het mooiste wandelnetwerk van Nederland. Nu is dat niet zo moeilijk, want de rest van Nederland is nou eenmaal geen Twente. Het wandelnetwerk werkt heel simpel. Op een routekaart staan de routes aangegeven met een kleur. Die kleur correspondeert met gekleurde pijlen op routepalen en per route is het aantal kilometers aangegeven. De routes kunnen ook aan elkaar gekoppeld worden, zodat een langere wandelroute gelopen kan worden. Bij ieder startpunt staat een informatiepaneel met daarop een informatiekaart van de directe omgeving. Het wandelnetwerk biedt je dus alle vrijheid, je bepaalt zelf de route en de gewenste afstand.
Plan hier gemakkelijk je eigen route

Routes Staatsbosbeheer

Routes Landschap Overijssel

Nog meer leuke routetips: