Rondje Rijssen - fietsen

 • Type

  Fietsen
 • Afstand

  19,2 km
 • Duur

  1:17
 • Knooppunten

  11
 • Locaties

  9

Met Rondje Rijssen geniet je van het Twentse coulisselandschap, meander je mee met de Regge of slinger je door de romantische bossen van het Hollands Schwarzwald. Stap af om letterlijk stil te staan bij cultuurhistorische plekken als Pelmolen Ter Horst en kasteel de Oosterhof.


Startpunt

Startpunt: Oosterhof, Kasteellaan 1, Rijssen. Volg de fietsbordjes Rondje Rijssen met het kerk symbool.

 1. Rijssens Museum

  Rijssens Museum

  Rijssens Museum

  Het Rijssens Museum is een karakteristiek Twents stadsmuseum gevestigd in havezate ‘De Oosterhof’, gelegen op het gelijknamige landgoed in Rijssen. De eeuwenoude havezate en het monumentale landgoed zijn op zich al een bezoek aan het museum waard.

 2. Int. Brandweer Museum

  Int. Brandweer Museum

  Int. Brandweer Museum

  Het Internationaal Brandweermuseum Rijssen is opgericht in 1996. In het museum vindt u artikelen die in de afgelopen jaren door Brandweerkorpsen over heel de wereld zijn gebruikt.

 3. Schildkerk

  Schildkerk

  Schildkerk

  Eeuwenoude kerk in het centrum van Rijssen. Aan het eind van de 8e eeuw is door Lebuines op deze plek het eerste kerkje gebouwd. In de loop van de eeuwen heeft de kerk vele verbouwingen ondergaan. In de periode1828-1829 heeft men een nieuwe toren gebouwd boven op een uitbreiding van de kerk.

 4. Parkgebouw

  Parkgebouw

  Parkgebouw

  Het Parkgebouw werd gebouwd in 1914 door architect Karel Muller in opdracht van jutefabrikant Ter Horst. Het heeft nog steeds de oorspronkelijke functie voor culturele doeleinden en als ontmoetings- en ontspanningsplek.

 5. Kinderboerderij Eigen Erf

  Kinderboerderij Eigen Erf

  Kinderboerderij Eigen Erf

  In het volkspark van Rijssen ligt kinderboerderij Eigen Erf: Een kleinschalige kinderboerderij op een prachtige plek.

 6. Volkspark

  Volkspark

  Volkspark

  Aan het einde van de 19de eeuw wilden Auke Hayo en Jan ter Horst aan de gemeente een Volkspark aanbieden.Toen zij zelf een terrein nabij de Oosterhof hadden gekocht met daarbij de boerderij Erve Wolters werd in 1913 onder leiding van de architect Springer begonnen met de aanleg van het park.

 7. Pelmolen Ter Horst

  Pelmolen Ter Horst

  Pelmolen Ter Horst

  Aan de rand van Rijssen bij de Regge ligt een achtkante stellingmolen op schuur: de Pelmolen ter Horst. De molen vormt met zowel zijn sierlijke als stoere uitstraling sinds 1752 een markant punt in het landschap van Rijssen.

 8. Natuurgebied Overtoom Middelveen

  Natuurgebied Overtoom Middelveen

  Natuurgebied Overtoom Middelveen

  Het nieuwe natuurgebied Overtoom Middelveen ligt tussen Rijssen en Holten. Het is ontstaan om een verbinding te realiseren tussen de Sallandse Heuvelrug en natuurgebied de Borkeld en het Elsenerveen (veld).

 9. Rijssens Leemspoor

  Rijssens Leemspoor

  Rijssens Leemspoor

  Aan de voet van de Rijsserberg, ligt een traject van een smalspoor waar zo'n 100 jaar geleden de steenfabrieken hun grondstof op vervoerden. Het smalspoorlijn werd gebruikt om klei van de groeve naar de fabrieken te vervoeren.

  Tussen begin april tot eind oktober kunt u dit spoor bezichtigen en er een ritje op maken.

Tip je vrienden

facebook twitter