Fietsroute naar Ommen

 • Type

  Fietsen
 • Afstand

  49,4 km
 • Duur

  3:18
 • Knooppunten

  27
 • Locaties

  3

Graag laten wij je kennismaken met de prachtige vergezichten van het Reggedal en de gevarieerde bossen en heidevelden van de Lemelerberg.


Startpunt

Start bij Vakantiepark Hellendoorn. Rechtsaf de Sanatoriumlaan op. Kruising rechtsaf de Eelerbergweg op. Richting knooppunt 8. De route is 49 km lang en in te korten tot 33 km door bij knp 74 naar knp 75 te fietsen.

 1. De Lemelerberg

  De Lemelerberg

  De Lemelerberg

  Wie na een mooie fietstocht in de prachtige natuur van de Lemelerberg even lekker wil ontspannen met een kopje koffie en huisgemaakt appelgebak, is van harte welkom bij het theehuis 'De Lemelerberg'. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over de uitgestrekte heidevelden en de bossen.

 2. Ommen

  Ommen

  Ommen

  Ommen is ontstaan op een rivierduin bij een doorwaadbare plaats in de rivier de Vecht. Dit is goed zichtbaar rondom het Kerkplein, dat hoger is gelegen dan de straten. De plaatsnaam verschijnt voor het eerst in 1133. Nu is Ommen het toeristisch kloppend hart van het Vechtdal.

 3. Landgoed Schuilenburg

  Landgoed Schuilenburg

  Landgoed Schuilenburg

  Landgoed Schuilenburg, gelegen in het mooie Reggedal, vormde jaren lang het decor van veldslagen en overwinning. Tegenwoordig is het landgoed dé locatie voor diverse activiteiten, (thema)feesten of voor een lekker hapje en drankje.

Tip je vrienden

facebook twitter