De Beentjes van Sint-Hildegard

 • Type

  Fietsen
 • Afstand

  97,4 km
 • Duur

  6:30
 • Knooppunten

  52
 • Locaties

  6

Deze fietsroute voert je langs de plekjes waar opa Jan langskomt in zijn reis in de film 'de Beentjes van Sint-Hildegard'. Het is een van A naar B route, dit betekent dat het eindpunt niet hetzelfde is als het beginpunt. Hou daar rekening mee.


Startpunt

De route start in het centrum van Langeveen, bij de RK Kerk, de parochiekerk, die gewijd is aan de H. Pancratius. Het is een van A naar B route, dit betekent dat het eindpunt niet hetzelfde is als het beginpunt. Hou daar rekening mee.

 1. RK Kerk H. Pancratius

  RK Kerk H. Pancratius

  RK Kerk H. Pancratius

  De parochiekerk, die gewijd is aan de Heilige Pancratius, heeft in 2001 haar 150-jarig bestaan gevierd en is in eigendom van de parochie en telt 350 zitplaatsen.

  In de film de Beentjes van Sint-Hildegard is opa hier begraven.

 2. Watermolen Bels

  Watermolen Bels

  Watermolen Bels

  De molen van Bels is een bovenslagmolen uit 1725. Thans is er een restaurant in de molen gevestigd. In de 18e en 19e eeuw was de molen, zoals bijna alle watermolens in dit gebied in gebruik als papiermolen. In 1845 werd op de noordelijke beekoever een cichoreimolen gebouwd.

 3. Watermolen Frans

  Watermolen Frans

  Watermolen Frans

  Net als Bels een bovenslagmolen uit 1725, gebouwd als papiermolen. In 1870 werd de stuwvijver aangelegd en werd de molen ingericht als korenmolen. Na een jarenlang verval werd de molen in 1969 gerestaureerd. In de molen is een expositie te zien over het Dal van de Mosbeek.

 4. Het Stift

  Het Stift

  Het Stift

  Het Stift in Weerselo is een eeuwenoud beschermd dorpsgezicht. Een voormalig Benedictijnenklooster uit de 12e eeuw en vanaf de 14e eeuw een Stift, waar ongehuwde dames van adel woonden.

 5. Glanerbrug

  Glanerbrug

  Glanerbrug

  Glanerbrug is een dorp in de Nederlandse gemeente Enschede, gelegen aan de rijksgrens met Duitsland die hier op een natuurlijke wijze wordt gevormd door de Glanerbeek. Aan de overkant van de beek bevindt zich de Duitse stad Gronau. Glanerbrug ontleent zijn naam aan de brug over deze beek.

 6. Schloss Bad Bentheim

  Schloss Bad Bentheim

  Bentheim

  Het kasteel Bentheim is de grootste hoogteburcht van Noordwest-Duitsland en werd voor het eerst in het jaar 1050 vermeld. Al meer dan vijf eeuwen is het complex in het bezit van de graven en vorsten zu Bentheim und Steinfurt.

Tip je vrienden

facebook twitter