Schenkerij PoortBulten

 • Type

  Wandelen
 • Afstand

  8,0 km
 • Duur

  2:00
 • Verbrande calorieen

  959 kcal
 • Knooppunten

  17
 • Locaties

  6

Geniet van het natuurgebied Boerskotten en het Arboretum. Bij het Arboretum staat de Schenkerij.


Startpunt

Startpunt: Poort Bulten, Lossersestraat 66, 7587 PZ, de Lutte

Toegankelijkheid

LET OP: controleer de openingstijd van de Schenkerij. www.schenkerijpoortbulten.nl

 1. Schenkerij Poort-Bulten

  Schenkerij Poort-Bulten

  De Schenkerij PoortBulten is een horecagelegenheid, gelegen in het prachtige park van Natuurmonumenten Poort Bulten. Midden in de natuur is hier gelegenheid voor een kopje koffie/thee met wat lekkers.

 2. Arboretum Poort-Bulten

  Arboretum Poort-Bulten

  Arboretum Poort-Bulten

  Een wandelgebied en een unieke leerschool van de natuur, dat is het parkachtig aangelegde arboretum Poortbulten. Ongeveer 2.500 inheemse en uitheemse bomen en heesters, verdeeld over 1.000 verschillende soorten, meestal voorzien van een informatiebordje. Elk jaargetijde heeft hier zijn eigen charme.

 3. Natuurgebied Boerskotten

  Natuurgebied Boerskotten

  Natuurgebied Boerskotten

  Bosrijk natuurgebied met ook weidegrond nabij Losser en De Lutte. Prachtig om te wandelen.Van de graslanden is de veel te voedselrijke bovenlaag weggehaald. Op de armere ondergrond groeien nu weer klokjesgentiaan en orchideeën.

 4. Kerkepad

  Kerkepad

  Kerkepad

  's Zondags liep men vanuit de boerderijen in de omgeving dwars door de weilanden naar de kerk. Door telkens dezelfde route te nemen, ontstaat vanzelf een pad; in dit geval het Lutterkerkpad.

 5. Sint Jozefkapel

  Sint Jozefkapel

  Sint Jozefkapel

  Geen Mariakapel maar een St. Jozefkapel aan het processiepad in het Kerkebos in De Lutte. In opdracht van 'stichting Kerkebos' als onderdeel van het revitalisatieplan van het Kerkebos, is deze modern vormgegeven kapel ontworpen.

  De kapel is opgebouwd uit natuurlijke materiaal zoals Bentheimerzandsteen, eiken kolommen en spanten en een dak van cortenstaal.

 6. Kerkebos De Lutte

  Kerkebos De Lutte

  Kerkebos De Lutte

  Het “Kerkebos” in De Lutte, gelegen achter de Plechelmuskerk, heeft in de loop der jaren een unieke betekenis gekregen zowel voor de lokale bevolking als voor de vele dagjesmensen die De Lutte bezoeken en vanuit het groene kerkebos ineens aankomen op het gezellige dorpsplein.

Tip je vrienden

facebook twitter