Liesje22 in Noordoost Twente

 • Type

  Fietsen
 • Afstand

  50,9 km
 • Duur

  3:24
 • Knooppunten

  27
 • Locaties

  10

Goedemoééérgen! Ik ben Liesje22. Tukker, partime ansichtkaartmodel en 's werelds eerste cowfluencer op ontdekking in het mooie Twente. Nu jullie ook weer (beperkt) naar buiten mogen, kun je op de fiets alle mooie plekjes bezoeken ik ook ben geweest. Met dank aan Vincent Croce voor de foto's.


Startpunt

De route start bij de TOP, toeristisch overstappunt, in het centrum van Denekamp, Oldenzaalsestraat 39. Tevens Tourist Info Denekamp.

 1. Natura Docet Wonderryck Twente

  Natura Docet Wonderryck Twente

  Natura Docet Wonderryck Twente

  Verwondering over al het mooie dat de natuur te bieden heeft is de boodschap van Natura Docet Wonderryck Twente. Maar, soms kom je ook even met beide voeten op de grond

 2. Liesje22 op de Tankenberg

  Liesje22 op de Tankenberg

  De Tankenberg

  Om mijn hoeven even te strekken ben ik vandaag lekker gaan wandelen in Losser. Halleloejjah, wat een uitzicht!

 3. Michgoriushuis

  Michgoriushuis

  Michgoriushuis

  Huis uit circa 1650 waarvan de topgevel rond 1680 tot stand kwam. De geveltrappen zijn voorzien van gebeeldhouwde zandstenen klauwstukken. De leeuwenkoppen hebben mensentanden! De bekende arts Guillaume Landreben Michgorius woonde rond 1850 in dit huis.

 4. Plechelmus Basiliek

  Plechelmus Basiliek

  Plechelmus Basiliek

  In de historie van Oldenzaal weerspiegelt zich de strijd tussen de Oranjes en de Spaanse Koning Philip II. Na veel strijd is de bevolking overwegend katholiek gebleven en de basiliek wordt nog steeds gebruikt voor kerkdiensten.

  De St. Plechelmusbasiliek in het centrum van Oldenzaal is een van de vroegste voorbeelden in Nederland van zandsteenarchitectuur. Van het uit het Duitse Bentheim afkomstige zandsteen werden in de stad vele korenspiekers, herbergen, koopmanshuizen en kloosters gebouwd.

 5. Liesje22 het Hulsbeek

  Liesje22 het Hulsbeek

  Het Hulsbeek

  Tuurlijk heb ik me ingesmeerd, alleen wat plekjes, ehh vlekjes, vergeten zoals je ziet. Maar ik ga toch maar even hoefjebaden.

 6. Het Hulsbeek

  Het Hulsbeek

  Het Hulsbeek

  Het Hulsbeek is een toplocatie gedurende het hele jaar. Het maakt niet uit hoe oud je bent, iedereen kan ontspannen en plezier beleven in en rond de zwemvijvers. Je mag zelfs barbecueën op speciaal daarvoor aangelegde betonplaten op zonneweide 1.

 7. Het Stift

  Het Stift

  Het Stift

  Het Stift in Weerselo is een eeuwenoud beschermd dorpsgezicht. Een voormalig Benedictijnenklooster uit de 12e eeuw en vanaf de 14e eeuw een Stift, waar ongehuwde dames van adel woonden.

 8. Liesje22 Singraven

  Liesje22 Singraven

  Landgoed Singraven Denekamp

  Wie hier woont heeft de koetjes lekker op het droge! Zie jij jezelf hier al wonen? Het gras smaakt in ieder geval heerlijk.

 9. Singraven

  Singraven

  Singraven

  In het Huis is een prachtige verzameling te zien van meubels uit de 17e en 18e eeuw, schilderijen, wandtapijten, porselein, zilver en vele in leer gebonden boeken. Iets verderop liggen de watermolens van Singraven. De molens werden voor het eerst in 1448 opgetrokken in vakwerk.

 10. Watermolen Singraven

  Watermolen Singraven

  Watermolen Singraven

  De watermolen op het landgoed Singraven is de enige houtzaagmolen in Nederland aangedreven door water. De vrijwillige molenaars laten u in woord en daad horen en ervaren hoe de specifieke onderdelen, zoals het waterrad, de maalstenen en het zaaggedeelte in werking wordt gezet.

Tip je vrienden

facebook twitter