Oranjefietsrondje Borne-Delden

 • Type

  Fietsen
 • Afstand

  62,1 km
 • Duur

  4:08
 • Knooppunten

  29
 • Locaties

  3

De fietsroute is deel van de Oranjeroute Nederland-Duitsland, waar je grensoverschrijdend
kennismaakt met het wel en wee van het Nederlandse koningshuis Oranje-Nassau. Een lange
afstandsroute van 455 km. Wil je kennismaken met de Oranjefietsroute, fiets dan één van de
Oranjefietsrondjes.


Startpunt

Maak tijdens deze route kennis met het typische coulissenlandschap van Twente. Ontdek de vele beken en het open essenlandschap en geniet van de vele prachtige doorkijkjes. Het oude stadsdeel van Borne 'Oud Borne' is zeker de moeite van een bezoekje waard. De route start bij de Tourist Info in Borne, gevestigd in het Kulturhus, en is 62 km lang. Je kunt de route inkorten tot 32 km. Je fietst dan van knooppunt 76 naar 73. Vanaf dit knooppunt pak je de route weer op.

 1. Klopjeswoning Borne

  Klopjeswoning Borne

  Klopjeswoning

  De Klopjeswoningen zijn oorspronkelijk gebouwd als akkerburgerwoning, waarbij twee woningen gebruik maakten van één bedrijfsruimte. In 1786 werd er speciaal voor een klopje een woning tegenaan gebouwd. De andere uitbouw geldt als een toen gebruikte endkamer en slaapplaats voor de ouders. Het gebouw

  is deels 17e-eeuws. Klopjes waren ongetrouwde religieuze vrouwen,niet verbonden aan een klooster, die bijvoorbeeld in de tijd van de schuilkerken in het geheim bij de katholieken aanklopten om te vertellen waar en wanneer er een mis zou worden gelezen.

 2. Kasteel Twickel

  Kasteel Twickel

  Kasteel Twickel

  In 1347 werd het huis Eysinck door Herman van Twickelo, een twents edelman, gekocht. Dit werd het latere kasteel Twickelo. Het kasteel ligt temidden op een prachtig landgoed van 4000 hectare. Op het landgoed bevinden zich zo'n honderdvijftig boerderijen, herkenbaar aan zwart-witte luiken.

 3. Museum No Hero

  Museum No Hero

  Museum No Hero

  Museum No Hero is een museum voor beeldende kunst gelegen in Delden. Het museum biedt wisselende tentoonstellingen en activiteiten op het gebied van internationale kunst. Vijf eeuwen en vijf continenten komen bij elkaar in Museum No Hero, dat is gevestigd in een prachtig historisch pand.

Tip je vrienden

facebook twitter