Kom't erin! De Special Olympics Nationele spelen zijn in 2022 in Twente. Van 10 t/m 12 juni sporten meer dan 3.000 atleten in 14 Twentse Gemeenten op 25 sportonderdelen. Tubbergen is de speelstad voor Basketbal!
Tubbergen: speelstad Tubbergen!
Strandbal

De Special Olympics Nationale Spelen maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen, die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. De Special Olympics Nationale Spelen vinden in Twente plaats van 10 tot en met 12 juni 2022. Met maar liefst 25 sporttoernooien in 14 Twentse gemeenten gaan meer dan 3.000 atleten en begeleiders afreizen naar Twente. In mei 2021 heeft de organisatie ook het ‘Special Olympics Invitational Field Hockey Tournament’ toegekend gekregen. Twaalf Europese landen worden uitgenodigd om deel te nemen aan een internationaal hockeytoernooi in het Special Olympics dorp op de campus van Universiteit Twente.

In heel Twente

We verwachten in juni 3.000 sporters in Twente! De speelsteden zijn inmiddels bekend. Verdeeld over één weekend zullen er 24 toernooien plaatsvinden, is er een Special Olympics Dorp op de campus van Universiteit Twente en een grote openingsceremonie in het FBK-stadion. Wil je weten wat en waar er gespeeld gaat worden? Klik dan op de link hieronder!

Speelsteden in kaart gebracht!

Tubbergen: Speelstad Basketbal

Hier op an! In Tubbergen gaat er gebasketbald worden. Om precies te zijn in Sportcentrum de Vlaskoel, wat het landelijk epicentrum van rolstoelbasketbal zal zijn. Er is uiteraard contact gelegd met de Jolly Jumpers, de basketbalvereniging die op dit moment al Tubbergen landelijk op de kaart zet met hun vrouwenteam dat succesvol is in de eredivisie.

Lees er meer over >

Ambassadeur Yannick Ballast

"Mijn naam is Yannick Ballast en ik ben 17 jaar oud. Ik woon in Tubbergen en ga naar school bij VSO De Brug in Almelo. Ik werk bij de dagbesteding SamenWerk Aveleijn. Bij VAST in Tubbergen doe ik aan basketbal. Mijn hobby’s zijn: koken, met de hond wandelen en paardrijden. Ik ben heel blij dat ik ambassadeur ben. Ik ben er trots op!"

Wie komt Yannick aanmoedigen van 10 tot en met 12 juni?

Ambassadeur Nick Lucas

"Hoi! Ik ben Nick Lucas en ik ben 30 jaar oud. Ik woon in Tubbergen. Één dag in de week werk ik bij zorgboerderij de Schultenhof en ik werk bij de dagbesteding SamenWerk Aveleijn. Bij VAST in Tubbergen doe ik aan basketbal en hardlopen. Mijn hobby’s zijn: paardrijden, hardlopen, wandelen, tv kijken, chillen met vrienden en familie bezoeken. Ik vind het heel leuk dat ik mag samenwerken met Yannick als ambassadeur bij de Special Olympics!"

Nick zal in juni zijn gemeente Tubbergen vertegenwoordigen tijdens de Nationale Spelen!

Per fiets of te voet verder

Als je hier dan toch bent, kom je dan even onze omgeving ontdekken? We verplaatsen ons hier het liefst per fiets of te voet. Zo hoef je niets te missen en geniet je nog even echt van de rust. Als je goed luistert, hoor je precies helemaal niks namelijk. Snuif de frisse lucht, bekijk de prachtige natuur en kom in beweging!