Kids

Op stap met de kinderschatkaart Noordoost-Twente

Geschreven door

Marleen

Leestijd 3 minuten 2696 x bekeken

Hoera! Het is weer zomervakantie! Tijd om op avontuur te gaan met onze pientere salamander Sammy. De Tourist Info's uit Noordoost-Twente hebben ook dit jaar weer een kinderschatkaart uitgegeven met daarop allerlei leuke tips om met kinderen naartoe te gaan!

Er is altijd wat te beleven in Noordoost-Twente. Houden je kinderen van avontuur? Ga dan eens met hen kanovaren of klimmen. Leren ze graag over de geschiedenis? Bezoek dan één van de musea, met speciale activiteiten voor kinderen. Gek op zwemmen? Neem dan een duik in één van de zwemwateren of zwembaden. Dat er genoeg te doen is, dat is zeker!

Bij elke activiteit ontvang je een sticker van onze Sammy voor op de schatkaart, wanneer er 5 stickers zijn verzameld kunnen de kinderen met hun schatkaart naar één van de Tourist Info’s in Noordoost Twente en ontvangen ze een cadeautje. Hieronder vast een aantal tips!

Sammy de salamander
Sammy de salamander

Aardbeien plukken in Manderveen

Mmmm... Lekker aardbeien, frambozen en bramen zelf plukken bij De Manderveense Aardbei! Het bedrijf van de familie Hindriksen in Manderveen staat in het teken van aardbeien, heel veel aardbeien. Dat wordt in één oogopslag duidelijk als je het erf oprijdt. Onder de parasols op het terras staan zitjes met vrolijke aardbeienkussentjes. Tot en met eind september is De Manderveense Aardbei alle dagen geopend en in juni en juli kun je hier zelf aardbeien, frambozen en bramen plukken. Houdt hun facebookpagina in de gaten, ze posten elke dat of je kunt plukken of niet.

Op jacht naar vissen in Reutum

Lekker buiten bezig zijn? Ga op jacht naar mooie forellen, steuren, paling of meervallen bij Wild Bijzonder Vissen in Reutum. Een spannend uitje midden in de mooie natuur. Maar liefst vijf visvijvers waar je op jacht kunt gaan naar de grootste vissen. Aan de rand van de vijvers kun je op adem komen en genieten een drankje en hapje. Tot en met eind september is Wild alle dagen geopend.

Creatief aan de slag in Tubbergen

Kunstschool 't Alding organiseert wederom de zomerschool deze zomer. Op diverse data (of eventueel op afspraak) kun je een hele dag creatief en actief bezig zijn! Vooraf veel ZELF DOEN en ZELF MAKEN. Lekker buiten spelen, ontdekken & experimenteren, het bos in om hutten te bouwen, schilderen in het atelier of juist in de buitenlucht.. slechts enkele voorbeelden van alle leuke dingen die je bij 't Alding kunt doen!

't Alding is Sammy Proof!
't Alding is Sammy Proof!

Kaart halen?

De kinderschatkaarten zijn gratis verkrijgbaar bij tal van toeristisch recreatieve bedrijven en bij de Tourist Info’s in Noordoost Twente. In de gemeente Tubbergen liggen ze bij alle infopunten of bekijk de kaart online

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Kids

  Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

  Geschreven door Corine
 2. Natuur

  Picknicken in Twente

  Geschreven door Corine
 3. Winkelen

  Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

  Geschreven door Corine
 4. Winkelen

  Op naar de Kringloop in Tubbergen!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter