1. Natuur

  De mooiste picknickplekjes! Beleef het ultieme zomergevoel.

  Geschreven door

  Marleen

  Voor een picknick heb je niet zo heel veel nodig. Je hebt al genoeg aan leuk gezelschap, lekkere hapjes en drankjes, een stralende zon en een mooie plek in de natuur! De gemeente Tubbergen heeft veel van dit soort picknickplekken waar je onderweg heerlijk kunt uitrusten. We hebben een paar mooie plekjes voor je op een rijtje gezet.

 2. Dal van de Mosbeek

  De Mosbeek stroomt door één van de mooiste gebieden van Nederland. Hier vind je glooiende heuvels, eeuwenoude watermolens en bijzondere dieren en planten. Wie hier in het voorjaar rondloopt kan genieten van klaterend water, de eerste zang van een tjiftjaf, verscholen beekjes en geheimzinnige bronbossen. Een bijzonder picknickplekje midden in de natuur.

 3. Springendal

  Het Springendal is een prachtig natuurgebied in Hezingen. Met een beetje fantasie voel je je in het glooiende landschap alsof je in de Alpen bent. Wandel door de bossen, langs kabbelende beekjes en historische boerderijen om bij de weilanden je picknickkleedje uit te gooien en te genieten van het lekkers dat je hebt meegebracht.

 4. Ontdek de mooiste plekjes van Fleringen

  Rondom Fleringen liggen prachtige plekken om te picknicken. Landgoed Herinckhave is bijvoorbeeld een idyllisch plekje waar je kunt neerstrijken. Of kies ervoor om bij de Kroezeboom tot rust te komen. Een van de oudste en bekendste bomen van ons land!

 5. Engbertsdijkvenen vlakbij Langeveen

  Engbertsdijksvenen is een uitgestrekt veengebied met heideterreinen en vennen in Twente. Aan de noordkant kom je langs het uitkijkpunt De Pluus met een fenomenaal uitzicht op het veen rondom. Tijdens het picknicken ervaar je een oase van rust en natuurlijke schatten. En voor dierenliefhebbers ogen tekort! Sluit je picknick af met een fiets- of wandeltocht langs de pittoreske dorpjes in de omgeving.

 6. Beleef de prachtige natuur rondom Reutum

  Struinen door de Reutumer Weuste, Reutumerveen en de Weuste maten. Een bijzondere ontdekking! Het hart van het gebied is altijd al bebost geweest. Je ziet er vooral de zwarte els, maar ook de berk en zomereik. En je hoort er tal van zangvogels, zoals houtsnip en nachtegaal. Onderweg kom je genoeg picknickplaatsen tegen waar je je plaid kan neerleggen en kan genieten van de natuur en je meegebrachte lekkernijen.

 7. Ontdek Wijngaard Adebaer

  Verscholen in Geesteren ligt de prachtige wijngaard van de familie Masselink. De wijngaard van de hobbyboer is vrij toegankelijk waardoor iedereen kan genieten van deze prachtige plek. Strijk neer op het terras of de picknickbank en waan je voor even in Frankrijk!

 8. Picknicken langs het water

  De omgeving rondom het kanaal is een prachtig natuurgebied dat de Twentse stad Almelo verbindt met de Duitse stad Nordhorn in Grafschaft Bentheim. Prachtig om langs te fietsen of te wandelen. Neem ter hoogte van Albergen of Reutum plaats op een van de bankjes en geniet!

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Seizoen tips

  De leukste tips om te doen voor de maand oktober

  Geschreven door Corine
 2. Kunst & cultuur

  Glinsteren tijdens Glasrijk 2023!

  Geschreven door Corine
 3. Route-tips

  Bijzondere route: de Bronnenroute door Het Springendal

 4. Seizoen tips

  De leukste tips om te doen voor de maand september in en rondom Tubbergen!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter