Outdoor

Plan je eigen knooppunten route!

Geschreven door

Marleen

Leestijd 2 minuten 645 x bekeken

Natuurlijk bieden wij op onze website leuke en uitdagende routes aan voor iedereen. Maar de route langs jouw favoriete restaurant of die ene lekkere ijscoboer kan zomaar ontbreken. Daarom heeft Visit Twente een superleuke applicatie ontwikkeld: de routeplanner. Hiermee kun je zelf de perfecte route samenstellen langs al jouw favoriete plekjes!

Als je eenmaal op pad bent, wil je nooit meer wat anders. In Twente hebben we maar liefst 5000 km aan unieke routes voor je klaar liggen. Of je nou kiest voor een korte route of een meerdaagse. Combineer met de routeplanner verschillende keuzepunten en maak er helemaal jouw route van.

"Routes volgen in Twente is niet zomaar iets. Het is een buitengewone belevenis, waarbij je je elke keer verwondert over al het moois dat Twente je laat zien, voelen en ruiken."

Wie weleens fiets, kent ze allang: knooppunten. Maar ook als ervaren wandelaar ben je ze vast al tegengekomen. Deze knooppunten zijn handig voor een spontane wandeling of wanneer je zelf je route wilt uitstippelen. Een wandelknooppunt is een genummerde kruising of splitsing in het wandel-, fiets-, paardrijd- of mountainbike netwerk. Je hoeft je dus niet bezig te houden met straatnamen of routebeschrijvingen, maar alleen de bordjes met nummers in de gaten te houden.

Route plannen met knooppunten

Om je route te plannen ga je eerst naar de website Twente Routemaker. Kies rechts bovenin voor het type route (fiets- wandel- paardrij- mountainbike) Bepaal je start- en eindpunt en bereken je route. Of, en dat is natuurlijk veel leuker, kies zelf je knooppunten die je wilt volgen. Voeg onderweg de bezienswaardigheden, rustpunten en de leukste restaurants toe naar keuze en maak zo je route helemaal op maat.

Liever je route op je telefoon laden? Download dan de 'routemaker' app en laad gemakkelijk je eigen route op je telefoon.

Routemaker Twente
Routemaker Twente

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Marleen

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Cultuur in Tubbig

  Aan het woord: Saskia Griepink

  Geschreven door VerhalenVerteller
 2. 48 uur op pad met

  Mathias neemt je mee voor een Twents Blokje Om: ontdek de Smokkelroute.

  Geschreven door Mathias
 3. Kids

  Morskieft winnaar Bronzen award

  Geschreven door Corine
 4. Cultuur in Tubbig

  Aan het woord: Ine Heerink.

  Geschreven door VerhalenVerteller

Tip je vrienden

facebook twitter