1. 0/7
  '

  Lekker uit!

  Ontdek Glasrijk Tubbergen: de leukste tips!

  Geschreven door

  Marleen

  De week van Glasrijk 2019 is weer aangebroken! Van woensdag 2 oktober t/m zondag 6 oktober kun je weer volop genieten van glaskunst, entertainment, workshops en Twentse gastvrijheid. Dit is het grootste evenement in Nederland rond het thema glas waar jaarlijks maar liefst duizenden bezoekers op af komen.

 2. 7/7

  7.

  Dans van de Witte Wieven

  Op zaterdag en zondag wordt er gedanst rond het kunstwerk de Witte Wieven in het Eeshofbos. Dit wordt uitgevoerd door Dansschool By Sandra. Het optreden zal zijn om 13.00 en 15.00 uur.

 3. 6/7

  6.

  Onze lokale kunstenaars: Ellen Kleine Schaars

  Verscholen in het centrum van Tubbergen ligt de galerie en galerietuin (700 m2) van Ellen Kleine Schaars. Bewonder hier tijdens Glasrijk diverse wand-, tuin- en raamobjecten van zowel gekleurd als transparant glas, middels glasfusing, symbolisch en abstract weergegeven. En laat je meenemen in de verhalen achter deze kunstwerken!

  Locatie: Pastoor Bloemenstraat

 4. 5/7

  5.

  Avond van het vertellen!

  Sprookjes, sagen en mythen, ze lenen zich er allemaal voor om gehoord te worden.

  De Nationale Vertelschool uit Enschede neemt je deze avond mee in de mooiste verhalen. Met als speciale gast Jan Bornebroek, die een typisch Twents verhaal zal vertellen. Dat wordt dus een avond vol prachtige verhalen met bijpassende livemuziek. Voor volwassenen en zeker ook voor de wat oudere kinderen! Mis het niet! Vrijdag 4 oktober 19.30 uur in ’t Oale Roadhoes.

 5. 4/7

  4.

  Onze lokale kunstenaars: Perles Art

  Glas is haar PASSIE

  In haar atelier in Reutum werkt ze met hart en ziel aan de juiste kleursamenstellingen en d.m.v. eigen technieken creëert ze unieke glassieraden die de moeite waard zijn om gezien te worden.
  Paula volgde cursussen in Nederland alsook lessen (o.a blaastechnieken) van leermeesters van de Murano-school uit Italië, Engeland en Rusland. Tijdens Glasrijk geeft ze meerdere demonstraties glas blazen.

  Locatie: Scholengemeenschap Canisius.

 6. 3/7

  3.

  Ga met een gids mee op ontdekkingstocht!

  Bezoek onder begeleiding van een gids, de exposities van Glasrijk! De gids vertelt je van alles over het kunstwerk, de kunstenaar en kan direct al je vragen beantwoorden. Van woensdag t/m zondag vertrekt de gids om 14.00 uur vanaf het gemeentehuis in Tubbergen voor een wandeling van 1,5 uur.

  Voor rondleidingen tijdens Glasrijk kun je je aanmelden bij de infostand in het gemeentehuis of mail naar info@glasrijk.nl.

 7. 2/7

  2.

  Glaskunstroute

  In 2016 heeft de VVV in samenwerking met Stichting Glasrijk een bijzondere Glaskunstroute ontwikkeld. 13 kunstenaars hebben objecten gemaakt die elk een onderdeel met glas hebben en zeer divers van aard zijn. Deze kunstwerken staan op de mooiste plaatsen in de gemeente Tubbergen en zijn middels deze route aan elkaar verbonden. De route is hier gratis te downloaden!

 8. 1/7

  1.

  Onze lokale kunstenaars: DIEGO SEMPRUN NICOLAS

  Diego is 5de generatie glaskunstenaar van de familie Nicolas. Hij benadert gebrandschilderd glas in verscheidene vormen als schilderkunst.

  De basis voor Glasrijk zijn de bijzondere ramen van de Sint Pancratiusbasiliek in Tubbergen. De gebrandschilderde ramen zijn allemaal gemaakt door de wereldberoemde Limburgse glazeniersfamilie Nicolas.De nieuwste ramen zijn geschilderd door Joeps kleinzoon, Diego Semprun Nicolas, in 2001. Hij woont en werkt inmiddels permanent in Tubbergen en is nauw verbonden met Glasrijk.

  Locatie: Voormalig pand Derksen

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Kids

  Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

  Geschreven door Corine
 2. Natuur

  Picknicken in Twente

  Geschreven door Corine
 3. Winkelen

  Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

  Geschreven door Corine
 4. Winkelen

  Op naar de Kringloop in Tubbergen!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter