Glansrijke verteller

Thuis bij Klein Baasdam. Gezellig kamperen bij de boer.

Geschreven door

Marleen

Leestijd 4 minuten 1595 x bekeken

Op een steenworp afstand van het centrum van Tubbergen, maar toch verscholen middenin het groen vinden wij SVR-camping Klein Baasdam te Reutum. Een kleinschalige camping met 25 standplaatsen en alle rust die een toerist zich maar kan wensen.

Van boer tot Baasdam

Ilse Gast runt samen met haar man Marc sinds 4 jaar? SVR-camping Klein Baasdam. Ilse vertelt: ,,Mijn schoonouders, Marijke en Jan, zijn ruim dertig jaar geleden begonnen met de camping. In die tijd werd kamperen bij de boer steeds interessanter. Marijke en Jan hadden destijds een kippenboerderij, wat rundvee en meervallen voor de kweek. De camping werd aangewend als bijverdienste’’. Ondanks dat het boerenbedrijf inmiddels niet meer de hoofdmoot vormt, ontbreekt het nergens aan het boerenkarakter.

,,Prachtig he, die koeien in de weide? Onze gasten vinden het geweldig om met dit uitzicht wakker te worden.’’

Ilse wijst naar de koeien van de lokale boer die iets verderop rustig staan te grazen. De Krielkippen die om ons heen scharrelen en de geiten in de geitenweide versterken nog even het buitengevoel. Aan de achterkant van de camping bevind zich de visvijver.

Aan de rand van het water heeft zich een stel vakkundig op twee uitklapstoeltjes geinstalleerd. Mevrouw leest rustig een boekje terwijl meneer zich bezig houdt met de mogelijke vangst van de dag. ,,Onze gasten komen hier voor de beleving van het landelijke gebied, de gastvrijheid en de rust. Hier willen wij optimaal aan bijdragen. Niet met luxe en overdaad, maar met persoonlijke aandacht en een stukje beleving. Zo kunnen onze gasten iedere ochtend hun eigen eitjes rapen voor het ontbijt en hebben wij een ‘boerenzwembad’ met zoutelektrolyse. Doordat er geen chloor aan te pas komt is het zwembadwater goed voor de huid en werkt het tevens erg ontspannend’’.

Visvijver
Visvijver

Rustpunt

Bij de ingang van de camping wappert een grote vlag witte vlag met daarop in het rood en oranje het woord ‘rustpunt’. ,,Wij zijn een officieel rustpunt’’ legt Ilse uit. ,,Dat betekent dat gasten hier een kleine versnapering kunnen krijgen. Van kopje koffie tot een koek voor onderweg’’. Vooral echte vroege vogels maken volgens Gast gebruik van het rustpunt. Mensen die per fiets of te voet op pad gaan nog voordat de meeste horecagelegenheden in de buurt geopend zijn. Terwijl de koffie rustig pruttelt kunnen gasten rondneuzen in de ruime informatievoorziening in de schuur over lokale activiteiten en bedrijven. ,,De folders zijn allemaal om mee te nemen’’.

Landgoed Baasdam

De grond waarop de camping zich bevindt behoorde vroeger toe aan, zoals wij het nu kennen, het landgoed Baasdam. ,,De grootouders van Marc hebben dit stuk grond gekocht nog voordat Baasdam een landgoed werd. Omdat wij ons slechts op een stukje van het totale landgoed bevinden heeft de familie de camping Klein Baasdam genoemd’’, verklaart Ilse. Het landgoed bevind zich aan de overkant van de straat. Vanaf de camping lopen gasten er zo op. Een 62 hectare groot particulier bezit dat is opengesteld voor wandelaars en vogelspotters. ,,Tubbergenaren weten het landgoed goed te vinden, maar voor toeristen is het vaak nog een onontdekt plekje binnen de gemeente’’. Het landgoed is het gehele jaar geopend. Voor meer informatie www.baasdam.nl

Het prachtige Baasdam
Het prachtige Baasdam

Toekomst

De ligging vlakbij het centrum van Tubbergen en tegelijkertijd in het buitengebied, blijkt een succes bij de doelgroep. Het maximaal aantal beschikbare plaatsen wordt met regelmaat gehaald waardoor ze vaak gasten moet teleurstellen. De wens is daarom ontstaan om de huidige capaciteit uit te breiden. ‘’We gaan eerst van 25 naar 35 plekken en dan zien we wel verder.’’ Wel blijft het kleinschalige karakter behouden. De vergroting betekent voor de toekomstige gasten nog altijd rust, een prachtige groene omgeving en kleine kampeervelden.

We worden groter, maar blijven knus en gezellig!

Klein Baasdam is geopend van april t/m oktober. Nog op zoek naar een gezellige camping om je vakantie door te brengen? Reserveer hier je plekje

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Kunst & cultuur

  De Twentse Verlichte Carnavalsoptocht in Tubbergen

  Geschreven door Corine
 2. Winkelen

  Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

  Geschreven door Corine
 3. Winkelen

  Op naar de Kringloop in Tubbergen!

  Geschreven door Corine
 4. Kids

  Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter