Lekker uit!

Tussenstops in het bos

Geschreven door

Marleen

Leestijd 3 minuten 3971 x bekeken

De zomer hangt in de lucht! De zon op je hoofd, bloeiende planten langs het pad: wandelen in de lente & zomer is heerlijk. Meer buiten leven, wandelen en buiten zijn: een perfect wandelseizoen. Combineer je wandeling, je bezoek aan het bos en je struintocht met een bezoek aan een van onze bijzondere plekjes. Want vanaf 1 juni ben je weer van harte welkom in onze horeca! Plof met mooi weer lekker op het terras in het zonnetje, bij wat minder weer gezellig binnen. Hieronder geven we aantal tips:

Theehuis Dennenoord

Theehuis Dennenoord is een van de meest bekende theehuizen in Nederland. Niet voor niets, het idyllische houten theehuis ademt sfeer, romantiek en authenticiteit. De combinatie met een smakelijke high tea maakt theehuis Dennenoord een must voor liefhebbers van thee & taartjes. Niet voor niks zijn hier opnames gemaakt voor het populaire programma Boer zoekt Vrouw!

De lekkerste high tea van Twente!

Het karakteristieke theehuis ligt in een bosrijke omgeving tussen het gezellige dorp Ootmarsum en Vasse in. Voor het Theehuis staat een groot bord waar verschillende wandel- & fietsroutes op staan aangegeven. Niet alleen voor fietsers & wandelaars is het theehuis een fijne tussenstop. Schuif aan en geniet van de ontspannen sfeer.

Vasserweg 37 | Nutter | www.theehuisdennenoord.nl

Theehuis Dennenoord
Theehuis Dennenoord

Restaurant watermolen Bels

Restaurant Watermolen Bels ligt op een van de mooiste locaties van Nederland. Tussen Vasse en de grens van Duitsland ligt het natuurgebied Dal van de Mosbeek, gekenmerkt door glooiende heuvels, heide, houtwallen en bronnen. Een verrassend gebied met prachtige bossen, stuwwallen maar ook mooie doorkijkjes met unieke planten en dieren. Te midden van dit natuurgebied vind je Restaurant Watermolen Bels.

Proef op je gemak het lekkere leven bij Bels

De oorspronkelijke watermolen waar vroeger papier, chicorei, koren en boord werd gemaakt is reeds tientallen jaren een van de favoriete restaurants binnen Tubbergen. Voor het restaurant ligt een mooi terras omgeven door een begroeide tuin en aangrenzende speeltuin. Ook binnen is het goed vertoeven: in het voormalige molengebouw is het sfeervol ouderwets genieten op z'n Twents! Hier kun je heerlijk eten van een gevarieerde kaart. Ieder seizoen nemen zij je graag mee in culinaire specialiteiten en Twentse seizoens-toppers.

Bergweg 9 | Mander | www.watermolenbels.nl

Watermolen Bels
Watermolen Bels

Hoeve Springendal

Hoeve Springendal is een oud boerenerf middenin natuurgebied Het Springendal. Al eeuwenlang woont en werkt de familie Brunninkhuis op deze oude stuwwal. 'De Tuin van Nederland', zo luidt de bijnaam van dit stukje Twente. Schilderachtige kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes midden in het bos zorgen voor een romantische aanblik. Heuvels, weilanden, hooilanden, heide en historische boerderijen maken het plaatje compleet.

Geniet van de authentieke en gemoedelijke Twentse sfeer!

Een bijzonder plekje om tijdens een afwisselende wandel- of fietstocht op het terras neer te strijken. De koffie met zelfgemaakte appeltaart staat dagelijks tot 17.00 uur voor je klaar in de 'Oude Graanschuur' of op het terras op de deel. Hoeve Springendal is tevens Rustpunt en starpunt van wandel- en fietsroutes!

Brunninkhuisweg 3 | Hezingen | www.hoevespringendal.nl

Hoeve Springendal
Hoeve Springendal

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Kids

  Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

  Geschreven door Corine
 2. Natuur

  Picknicken in Twente

  Geschreven door Corine
 3. Winkelen

  Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

  Geschreven door Corine
 4. Winkelen

  Op naar de Kringloop in Tubbergen!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter