Kids

Maker Festival Twente @home editie - workshops voor kids!

Geschreven door

Marleen

Leestijd 3 minuten 799 x bekeken

In deze periode waarin kinderen thuis zitten, is het van belang dat ze naast alle online schoolactiviteiten ook in hun vrije tijd geïnspireerd worden om iets leuks én nieuws te doen. Tetem heeft een serie thuis-workshops ontwikkeld voor kinderen tussen 6 en 15 jaar.

Ga lekker aan de slag met de ‘Make-It@Home kits’

Omdat de Bibliotheek in deze periode geen workshop op locatie kan aanbieden heeft Tetem de Make-It@Home kits ontwikkeld. In deze periode waarin kinderen thuis zitten, is het van belang dat ze naast alle online schoolactiviteiten ook in hun vrije tijd geïnspireerd worden om iets leuks én nieuws te doen. Een serie thuis-maakworkshops die wordt aangeboden aan alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar:

Elektronische wenskaart (6-12 jaar)
Kinderen vanaf een jaar of 6 kunnen bijvoorbeeld met de Elektronische wenskaart-kit aan de slag, waarbij ze een eigen wenskaart maken met een speciale elektronische boodschap. Gezellig om samen met een ouder te doen en naar iemand te sturen die op dit moment een lieve groet kan gebruiken.

Kunstige robot (8-12 jaar)
Met de Kunstige robot-kit maken kinderen tussen de 8 en 12 jaar een eigen kunstige robot, een klein bibberbotje die bij het aansluiten van de stroomkring vanzelf bibbert! Heb je nu altijd al willen weten hoe je vingers van binnen bewegen? Ga dan aan de slag met het maken van een eigen Robot-hand (6-12 jaar).

Zonnecellen (9-12 jaar)
Nu de zon volop schijnt kunnen kinderen experimenteren met zonne-energie met de Zonnecellen-kit (9-12 jaar). Lukt het ze om beweging uit de zon te halen?

Bestel één kit of meer en ga er thuis mee aan de slag! Kosten: € 3 per kit incl. verzendkosten. Voor meer informatie over de Make-It@Home kits of bestellen: http://make-it.tetem.nl/

leuke uitdagingen!
leuke uitdagingen!

Code-It@Home

Lancering Code-It@Home programmeer workshops voor 8 t/m 15 jarigen.
Momenteel zijn veel kinderen thuis aan het leren via online-lesmiddelen. Zij leren zo allerlei vakken, maar merken nu ook op dat computerkennis onmisbaar is. Om kinderen en jongeren op een speelse manier inzicht te geven welke programma’s en tools worden gebruikt om te programmeren en hoe je hierbij je eigen creativiteit kan inzetten heeft Tetem de workshops Code-It@Home ontwikkeld.

Via een speciale website kunnen kinderen en jongeren van 8 t/m 15 jaar kosteloos aan de slag met het volgen van de workshops. Code-It@Home zijn online programmeer workshops - waarbij wordt ingegaan op code, programmeren en creativiteit binnen het programmeren.

Kinderen en jongeren worden zich bewust van alles wat geprogrammeerd is om hen heen: zowel op de computer als daar buiten. Ze krijgen inzicht in welke programma’s en tools worden gebruikt om te programmeren en ervaren dat code een middel is om zelf iets mee te maken. Zo leren ze hun eigen Flappy Bird spel programmeren en ontdekken hoe ze Ko de Kraker met code taal kunnen aansturen. Ook leren ze hoe je eigen creativiteit kan inzetten binnen het programmeren. Superleuk én leerzaam!

Aanbod
Code-It@Home bestaat uit workshops met elk een introductievideo van onze docent Doremiek en daarbij horende werkbladen. Na het bekijken van de introductievideo van de workshop kunnen de kinderen en jongeren aan de slag met de werkbladen. Zo leren zij gedurende meerdere workshops de basisprincipes van coderen.

Hoe werkt het?
Via de website code-it.tetem.nl zijn de programmeer workshops gratis beschikbaar. De komende weken komen steeds meer workshops online, hou de website dus goed in de gaten!

Meer informatie over de Code-It@Home workshops vind je op https://code-it.tetem.nl/

Maker Festival Twente

De Code-It@Home workshops en de Make-It@Home kits zijn onderdeel van het nieuwe concept voor het Maker Festival Twente, welke is door ontwikkeld naar het Maker Festival@Home; een online activiteitenprogramma in de maand mei en juni én een hybride programma met live en online elementen tijdens de Maker Maand Twente in oktober.

Home docent Doremiek
Home docent Doremiek

Meer verhalen uit Tubbergen

  1. Kunst & cultuur

    De Twentse Verlichte Carnavalsoptocht in Tubbergen

    Geschreven door Corine
  2. Winkelen

    Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

    Geschreven door Corine
  3. Winkelen

    Op naar de Kringloop in Tubbergen!

    Geschreven door Corine
  4. Kids

    Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

    Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter