Routetip

Ommetje wandelen? Ontdek onze dorpsommetjes!

Geschreven door

Marleen

Leestijd 2 minuten 1702 x bekeken

Hoe kun je ondanks de maatregelen rond het coronavirus toch op een verstandige en gezonde manier blijven wandelen en bewegen? Volgens de richtlijnen van het RIVM mag je zeker nog een ommetje maken. Belangrijk blijft dat iedereen zijn gezond verstand gebruikt en drukke plekken en tijden vermijdt. Ga eens vroeg in de ochtend of in de namiddag de natuur in.

Een leuke tip in deze tijd zijn de dorpsommetjes. Deze wandelingen zijn gemaakt door mensen uit het dorp en brengen je langs verrassende en nieuwe plekjes door en rondom de dorpen. De routes zijn aangegeven met paaltjes waardoor het gemakkelijk is om de ommetjes te lopen. Je kunt dus heerlijk genieten van de mooie natuur in je nabije omgeving zonder dat je telkens de kaart in de gaten hoeft te houden.

Op onze website zijn de dorpsommetjes van Vasse, Manderveen, Langeveen, Tubbergen, Geesteren, Harbrinkhoek-Mariaparochie en Reutum gratis te downloaden. De routes lopen veelal over paden van verschillende eigenaren, zoals landgoederen en particulieren. Dus blijf op de paden en houd honden aan de lijn.

Samen met de essen en de landgoederen vervullen de beken een belangrijke rol bij de beleving van het landschap. Wandel in Tubbergen over het landgoed Schultenwolde met het Hondeven, ontdek het eeuwenoude Herinckhave, struin langs mooie oude boerderijen in rondom het dorp Geesteren of beleef het prachtige Dal van de Mosbeek bij Vasse. Genoeg te ontdekken tijdens je wandeling!

Wandelnetwerk Twente

Regio Twente is verantwoordelijk voor de markering van de routes volgens het Wandelnetwerk Twente. De dorpsommetjes zijn er in opgenomen. De rondwandelingen zijn allen gemarkeerd met gekleurde pijlen. Iedere route heeft dus een eigen kleur. Plaatsen waar routes elkaar raken, worden keuzepunten genoemd. Kom je onderweg iets onduidelijks tegen in de bewegwijzering? Of zie je een beschadiging aan onze palen, panelen, borden of stickers? Mail dan naar melding@routeOK.nl.

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Kunst & cultuur

  De Twentse Verlichte Carnavalsoptocht in Tubbergen

  Geschreven door Corine
 2. Winkelen

  Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

  Geschreven door Corine
 3. Winkelen

  Op naar de Kringloop in Tubbergen!

  Geschreven door Corine
 4. Kids

  Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter