Lekker uit!

Wat te doen met Hemelvaart? Wij geven de leukste doe-tips.

Geschreven door

Marleen

Leestijd 5 minuten 3863 x bekeken

Voor velen is Hemelvaart een lang weekend vrij! De vraag “wat gaan we dit jaar doen met Hemelvaart?” komt dan ook weer om de hoek kijken. Er zijn genoeg leuke activiteiten om in Tubbergen te ondernemen. Wij zetten er vast een aantal voor je op een rij!

Hemelvaart in Tubbergen: we gaan dauwtrappen natuurlijk!

Een eeuwenoude traditie, maar wel een hele leuke die je zeker eens moet proberen als je dit nog nooit hebt gedaan! Voor de geschiedenis van dauwtrappen moeten we even terug in de tijd. Zo in de eerste eeuw na Christus, vierden mensen in de Germaanse tijd de opkomst van het nieuwe leven in de natuur. De overwinning van de zomer op winter werd groots gevierd en men geloofde dat de dauw een genezende en magische kracht had. In de 19e eeuw kwam er uiteindelijk een nieuwe gewoonte bij: mensen stonden midden in de nacht om 3 uur op om op blote voeten op het gras te gaan dansen en te zingen. De dauw op het gras zou een helende werking namelijk! De naam 'dauwtrappen' komt dus hoogstwaarschijnlijk hier vandaan. In het oosten doen we dit nog steeds graag. Voor dag en dauw stappen grote groepen mensen op de fiets. Van jong tot oud! Gelukkig zijn we hier in Tubbergen gezegend met een prachtig fietsroute netwerk dus je kan zo op pad. Hoewel, verdwalen in de ochtenddauw met een zon die begint te schijnen is natuurlijk ook geen straf. Ben je nou op tijd terug van het dauwtrappen of laat je de hele hemelvaartsochtend aan je voorbij gaan maar heb je wel zin om wat leuks te doen? Wij hebben hieronder wat tips voor je op een rij gezet!

1. Touren door Twente met een unieke oldtimer

Op zoek naar een uniek uitje samen met je gezin? Reserveer een van de leuke oldtimers bij Nostalgisch Rijden in Fleringen. Ga voor een Lelijke Eend, een DAF, een Volkswagen Kever of voor een van de andere vele unieke oldtimers. Geniet onderweg van een goed gevulde picknick mand die je erbij kunt boeken. Uiteraard krijg je er een mooie route bij over prachtige wegen en geniet van ons mooi Twente!

Kijk op www.nostalgischrijden.nl voor alle arrangementen en meer informatie.

Hengeltje uitgooien
Hengeltje uitgooien

2. Vissen bij Wild in Reutum

Midden in de natuur, even buiten Reutum, ligt het prachtige viswater van WILD. Aan de voet van een stijlvol buitenhuis lonken vijf visvijvers uitdagend naar liefhebbers van vissen.

Kijk voor alle informatie op www.wild.nl

Short golfen in Tubbergen
Short golfen in Tubbergen

3. Shortgolfen in Tubbergen

Op recreatiepark 'n Kaps bevindt zich een uitdagende 9/18 holes shortgolfbaan die geschikt is voor jong en oud. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen meespelen met hun ouders. Kom shortgolf spelen op onze prachtige, nieuwe shortgolfbaan. Golfen zonder golfvaardigheidsbewijs! Bij Shortgolf Twente kun je ook ’s avonds golfen. Met de lichtgevende ballen en de lantaarns wordt het een sportieve, maar ook een sfeervolle avond.

Kijk voor alle informatie op www.shortgolftwente.nl

De lekkerste aardbeien uit Manderveen
De lekkerste aardbeien uit Manderveen

4. Geniet van heerlijke aardbeien

Kom in een rustieke sfeer genieten in een traditionele omgeving. Maak gebruik van de drive-in, of plof lekker neer op het terras na een stevige fiets en wandeltocht! Ga voor een lekker ijsje met aardbeien, een versgemaakte wafel of smoothie. Het aardbeien plukken kan van juni tot en met september, dus voor het plukken valt Hemelvaartsdag nog net iets te vroeg, maar je kijkt wel je ogen uit als je al die honderden meters vol aardbeiplanten ziet!

Kijk voor alle informatie op www.demanderveenseaardbei.nl

Tijd voor ijs bij Manderveense Aardbei
Tijd voor ijs bij Manderveense Aardbei

5. De Kroezeboomfeesten

Oké de Kroezeboomfeesten vinden dan wel niet plaats tijdens het Hemelvaartsweekend, maar een week erna barst het volksfeest altijd los rondom de Kroezeboom. Bij de bekendste boom van Twente worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Tijdens het dauwtrappen is het sowieso een must om een bezoekje te brengen aan de Kroezeboom. Als je goed oplet bij de promotievideo van Tubbergen, zie je de magische beelden van een Kroezeboom in de vroege ochtend. Met dauw en opkomende zon!

6. Een sportief hemelvaartweekend

Het is tijd om er actief op uit te gaan! Huur bijvoorbeeld een kano of kajak bij Fraans Marie en maak een vaartocht op het Almelo-Nordhorn kanaal. De aanlegsteiger voor het café vormt een uitstekend vertrekpunt! Start met een goede lunch of koffie met appelgebak en ga op pad met je familie of vrienden & vriendinnen. Ook leuk: stap op een e-chopper die je kan huren bij Café Restaurant de Molenberg en ontdek de mooie omgeving van Tubbergen en Reutum. Onderweg blijf je maar zwaaien en 'joe' roepen naar andere fietsers en wandelaars, want hier in Twente groeten we elkaar nog altijd. Of je nou een bekende bent of niet! En er zijn tijdens het Hemelvaartsweekend extra veel mensen op pad. Toeristen die genieten van hun hepi-arrangement, maar ook wij Tukkers zelf.

Tip! De weersverwachting voor het Hemelvaart weekend zien er goed uit! Het beloven zonnige warme dagen te worden, perfect voor een fiets- of wandelroute door onze mooie natuur. Nog geen route gepland? Ontdek ze hier!
In de loop van de week zullen we alle initiatieven continue bijwerken.

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Kunst & cultuur

  De Twentse Verlichte Carnavalsoptocht in Tubbergen

  Geschreven door Corine
 2. Winkelen

  Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

  Geschreven door Corine
 3. Winkelen

  Op naar de Kringloop in Tubbergen!

  Geschreven door Corine
 4. Kids

  Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter