Natuur

Landschap Overijssel opent per 1 juli bezoekerscentra en start weer met kleinschalige activiteiten!

Geschreven door

Marleen

Leestijd 3 minuten 963 x bekeken

Speciaal voor natuurliefhebbers: excursies door het Dal van de Mosbeek gaan weer van start. De gidsen van Landschap Overijssel nemen je graag mee door dit prachtige natuurgebied en vertelt onderweg de mooiste verhalen. Ga mee op stap en ontdek de glansrijke verhalen!

De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus worden stap voor stap versoepeld. Als onderdeel van de tweede stap gaat ook Landschap Overijssel weer een beetje ‘open’. Zo gaan onze bezoekerscentra per 1 juli beperkt open en organiseren zij een aantal kleinschalige activiteiten in het landschap. Op deze manier stimuleren ze dat mensen op een verantwoorde manier van het landschap kunnen blijven genieten.

Uiteraard zijn hierin te allen tijde de algemene hygiënerichtlijnen en praktische richtlijnen van het kabinet van kracht. Op onze website en via social media staat alle actuele informatie.

Excursies

 • 22 juli: Avondwandeling 'Roept u maar!'
  Loop je graag in het Dal van de Mosbeek, of wil je het gebied graag ontdekken? Dan is deze wandeling een mooie gelegenheid. Onder begeleiding van een gids loop je 2 tot 2,5 uur door het prachtige Dal van de Mosbeek. De route staat nog niet vast! Deelnemers bepalen bij de start van de wandeling met elkaar waar ze graag naar toe willen.

 • 5 augustus: Avondwandeling 'Struinen over heide'
  Welke heidesoort groeit er in het Dal van de Mosbeek? Hoe zijn de heidevelden ontstaan? De gids vertelt er alles over en laat dingen zien die je zelf niet zou ontdekken. Een leerzame en interessante tocht.

 • 5 september: Middagwandeling 'Geheimen Dal van de Eendenbeek'
  Het Dal van de Eendenbeek is een prachtig gebied in het Dal van de Mosbeek. Hier vind je bronnen, stuwwallen en kronkelende beekjes. De landschapsgids van Landschap Overijssel vertelt je hoe het ontstaan is en laat je de mooiste plekken zien.

Openingstijden bezoekerscentra

Ook opent per 1 juli het bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek weer beperkt. Heb je wel eens een Vliegend Hert gezien? Of wilde orchideeën? Ons bezoekerscentrum in dit prachtige stukje Twente is een prima uitvalsbasis voor wandelingen, fietstochten en andere activiteiten. Je bezoek meer dan waard! Het bezoekerscentrum bestaat uit meerdere gebouwen, waarin ze je van harte welkom heten.

 • Infocentrum IJs & Es
  In Infocentrum IJs & Es kom je meer te weten over de bijzondere ontstaansgeschiedenis van Noordoost-Twente. Geloof het of niet, maar op deze grond bevond zich miljoenen jaren geleden een reusachtige gletsjer, een droge woestijn, een tropische zee en dampende moerassen. Later hebben ook mensenhanden hun invloed gehad op het gebied. Kom het ontdekken in Infocentrum IJs & Es en maak kennis met de oorsprong van de Mosbeek!

 • Watermolens Bels en Frans
  De Mosbeek heeft ons nog meer te vertellen; namelijk over watermolens en hun molenaars. Het waterrad van Watermolen Frans wordt al meer dan 300 jaar aangedreven door het water uit de beek. In Watermolen Frans zijn elke zondag vrijwilligers aanwezig om je welkom te heten en je de molen te laten zien. Als de molen open is kun je ook een bezoekje brengen aan de Winkel van Frans. Ook Watermolen Bels is een bezoek waard, in het bijgebouw is een tentoonstelling over Overijsselse molens te zien.

Aanmelding activiteiten noodzakelijk

Per 1 juli 2020 organiseert Landschap Overijssel weer excursies (en trainingen) waarbij aanmelding noodzakelijk is. Dit zal eerst kleinschalig worden opgezet en langzaam worden uitgebreid. Ook tijdens deze activiteiten worden maatregelen getroffen om bij deelname de richtlijnen van het RIVM te waarborgen.

Kijk voor meer informatie en reserveren op de website van Landschap Overijssel

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Kunst & cultuur

  De Twentse Verlichte Carnavalsoptocht in Tubbergen

  Geschreven door Corine
 2. Winkelen

  Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

  Geschreven door Corine
 3. Winkelen

  Op naar de Kringloop in Tubbergen!

  Geschreven door Corine
 4. Kids

  Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter