Lekker uit!

Het Groot Twentsch Maisdoolhof is weer open!

Geschreven door

Marleen

Leestijd 2 minuten 1674 x bekeken

Voor alle actieve levensgenieters die graag in de buitenlucht vertoeven is het Groot Twentsch Maisdoolhof in Fleringen het meest complete uitje voor de hele familie.

Het Groot Twentsch Maisdoolhof is uniek in de regio. Het is een doolhof dat is uiteengezet op ongeveer vier hectare maisveld, ruim vijf voetbalvelden! De kronkelige paden leiden je door het maisveld. Doordat je niet boven de maisplanten uit kunt kijken veranderd dit 'normale' maisveld in een uitdagend avontuur voor jong en oud!

Ga op zoek naar de grote uitkijktoren die in het midden van het maisdoolhof staat. Heb je deze bereikt? Maak je dan klaar voor de terugweg, want dit is een andere route! Tijdens de zoektocht naar de uitkijktoren kan er ook een speurtocht worden gespeeld, die aansluit op het thema van de maisdoolhof.

Het maïsdoolhof heeft een heerlijk groot terras, waar je heerlijk kunt uitrusten na de zoek- en speurtocht. En voor de kids leuke spelletjes, zoals het maïszwembad, een traptrekkerbaan, trampolines, veldje met goals en speeltoestellen. En natuurlijk het allerbelangrijkste: ijsjes.

Uitrusten op het terras
Uitrusten op het terras

Kom zelf bloemen plukken bij de Bloemenpluktuin

Een vers en zelf samengestelde bos bloemen; wie wil dat nou niet? De Twentsche Bloemenpluktuin staat vol met prachtige snijbloemen in alle kleuren van de regenboog. In deze bloemenpluktuin kun je zelf een bos bloemen naar wens en smaak samenstellen. De bloemenpluktuin bevindt zich naast het Groot Twentsch Maisdoolhof en is ruim 3000 vierkantem eter groot. Tussen de zinnia's, cosmea's, goudsbloemen en honderden andere soorten zijn graspaden aangelegd, zodat je makkelijk uit alle verschillende perken kunt plukken. De bloeiseizoenen van deze soorten wisselen elkaar af, zo ziet de tuin er iedere week anders uit.

Openingstijden
Zondag 5 juli tot en met zondag 30 augustus: dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur.

Tussen 31 augustus en 27 september: alleen op zaterdag en zondag geopend van 10:00 tot 18:00 uur.

Prijzen
- Entree: € 4,00 per persoon
- Kinderen t/m 2 jaar: Gratis entree

Voor meer info bekijk de website van het Groot Twentsch Maisdoolhof

Pluk je eigen bos bloemen
Pluk je eigen bos bloemen

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Kunst & cultuur

  De Twentse Verlichte Carnavalsoptocht in Tubbergen

  Geschreven door Corine
 2. Winkelen

  Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

  Geschreven door Corine
 3. Winkelen

  Op naar de Kringloop in Tubbergen!

  Geschreven door Corine
 4. Kids

  Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter