Food

Heerlijk genieten van zomerse streekproducten uit de regio.

Geschreven door

Marleen

Leestijd 2 minuten 489 x bekeken

De geur van vers gebakken ambachtelijk brood, zoet fruit, een goedgevuld glas rode wijn of een ijsje. Niet gemaakt in de fabriek, maar gewoon dichtbij, rechtstreeks van de boer. Met zoveel lekkers kan de pret niet op! De zomer is bij uitstek een seizoen van heerlijke streekproducten. We delen een aantal bijzondere plekjes met je waar je deze zomer kunt genieten.

Fruitboerderij

De heerlijke aardbeien, frambozen, bramen en rode bessen pluk je deze zomer bij De Manderveense Aardbei in Manderveen. Wat rijp is mag geplukt worden! Let wel op dat je i.v.m. corona even moet reserveren voor de zelfpluk. Heerlijk fruit, vers van de struik. En wat zo leuk is? Op de deel van het erf kun je op het gezellige terras genieten van bijvoorbeeld een wafel met aardbeien en slagroom. Breng hierna zeker een bezoek aan de winkel, waar je huisgemaakte jam, sauzen en natuurlijk heerlijke verse aardbeien kunt kopen. Zo kun je thuis nog lang nagenieten!

Ietsje verderop, maar zeker ook een aanrader is Bosbessenkwekerij De Haarakker in Langeveen. Een lekker bakje koffie drinken in het theehuis. Natuurlijk met taart of ijs met verse bosbessen. Ook hier mag je zelf fruit plukken.

Proef al het lekkers!
Proef al het lekkers!

Tijd voor een ijsje

De weg naar IJsboerderij de Bölte in Nutter is al een feestje op zich. Een paar meter buiten het fietsnetwerk en aan het wandelnetwerk ligt de rustieke ijssalon van ijsboer Frans. Met ruim 500 verschillende soorten in zijn assortiment zijn er vaak bijzonder smaken te vinden in zijn vitrine. 24 smaken wisselen zich tijdens de zomer constant af. Niet alleen een aardbei-ijsje (met aardbeien van de nabijgelegen fruitboerderij) of een streekgebonden Sagen-ijsje komen voorbij, ook het Twentse Grolsch-bier is als bolletje te verkrijgen.

IJsboer Frans geeft aan uitsluitend met eerlijke en natuurlijke producten te werken, het liefst streekgebonden.

Wijn van Twentse bodem

Een prachtige wijngaard gelegen in het mooie Geesteren van de familie Masselink. In 2009 kregen zij een stuk grond ter beschikking waarmee ze de kans kregen hun droom waar te maken; Wijngaard Adebaer. Adebaer is een oude, Saksische benaming voor ooievaar en betekent 'Hij die geluk brengt'. De wijngaard is het gehele seizoen door vrij te bezichtigen. In de zomer neemt eigenaar Henk je graag mee tijdens een rondleiding. Tijdens de proeverij kunnen de wijnen worden geproefd op het terras met een prachtig uitzicht. Er wordt dan uitleg gegeven over het maken van deze wijnen en aspecten als geur en smaak.

Neem een kijkje bij de wijngaard
Neem een kijkje bij de wijngaard

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Marleen

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Cultuur in Tubbig

  Aan het woord: Ine Heerink.

  Geschreven door VerhalenVerteller
 2. Doe-tips

  Wat te doen in de winter? 17 winteruitjes met kinderen in Twente

  Geschreven door Yvette
 3. Natuur

  Landgoed Baasdam, een unieke locatie!

  Geschreven door Marleen
 4. Routetip

  Augustus is heidemaand. Hier geniet je van de bloeiende heide!

  Geschreven door Marleen

Tip je vrienden

facebook twitter