Routetip

De Bronnenroute

Geschreven door

Corine

Leestijd 2 minuten 3237 x bekeken

De Bronnenroute in het Springendal wandelen is een echte to-do tip! Afgelopen zondag ging ik samen met mijn zusje op pad. De winterjas kon halverwege uit, want het zonnetje begon te schijnen en er was niets teveel gezegd: wat een idyllische route!

Deze route wandelen mag je écht niet missen als je een bezoek hebt gebracht aan gemeente Tubbergen. Aan het begin van de route is er genoeg ruimte voor je auto of fiets. Parkeer je voertuig bij de Parkeerplaats Brandtoren (kruising Brandtorenweg/Hooidijk, Hezingen). De route is zo’n 4,7 kilometer, dus ook met kinderen goed te doen. Vanaf de parkeerplaats volg je de groene pijlen en loop je via kronkelpaden in weids landschap, door bos, over vlonderpaden, via beukenlanen richting de bronvijvers.

Zo langzamerhand staat er steeds meer in bloei!
Zo langzamerhand staat er steeds meer in bloei!

Met een zonnetje erbij krijg je een instant vakantiegevoel. Het wandelen kan wel eventjes duren, want je blijft elke keer even stilstaan. Genieten, de frisse lucht opsnuiven en fotograferen. Het landschap lijkt soms wel elke 200 meter te veranderen! Terwijl we even staan te prutsen met foto-instellingen, komen er zelfs mensen met kinderwagens langs. Ik hoop dan wel dat je een terrein-editie hebt, of dat je hem samen kan tillen, want onderweg kom je wel met zandpaden en hoge boomwortels tegen.

Weids uitzicht
Weids uitzicht

Beukenlanen
Beukenlanen
Lange paden en beukenlanen maken je nieuwsgierig naar het volgende stukje van de route. Uiteindelijk bereiken we het punt dat ik al op veel foto's voorbij heb zien komen: de bronvijvers. Het geluid van kabbelend water, de vele vogelsoorten die er op afkomen: hier heerst echte rust.

De eerste vijver die je tegenkomt
De eerste vijver die je tegenkomt

Het mooie vlonderpad leidt je over het water en als je geluk hebt is het bankje daar vrij. Idyllischer plekje om even pauze te houden en je broodje op te eten, kan ik me eigenlijk niet bedenken. Is het bankje bezet? Ook geen probleem: er zijn meer dan genoeg zitplekken onderweg die allemaal een mooi uitzicht hebben.

Vlonderpad
Vlonderpad

Na 4,7 kilometer is de Brandtoren alweer in zicht. Wil je nog meer van de omgeving ontdekken? Geen probleem! De route is heel goed te combineren met de Heideroute (3,2 kilometer: leidt langs een prachtig heideveld de Paardenslenkte), de Esroute (3,6 kilometer, langs grafheuvels!) en de Sprengenroute (4,1 kilometer).

Wandel de bronnenroute >

Prachtige kleur vijvers
Prachtige kleur vijvers

Verrassend wisselend landschap
Verrassend wisselend landschap

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Corine deelt de leukste tips, highlights, hotspots en leukste verhalen van regio Tubbergen!

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Kids

  Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

  Geschreven door Corine
 2. Natuur

  Picknicken in Twente

  Geschreven door Corine
 3. Winkelen

  Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

  Geschreven door Corine
 4. Winkelen

  Op naar de Kringloop in Tubbergen!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter