Glansrijke verteller

Elephant Parade Noord-Oost Twente

Geschreven door

Corine

Leestijd 2 minuten 2002 x bekeken

Ze stonden al in Dubai, Singapore, Hong Kong, New York en Londen, maar vorig jaar mocht Ootmarsum zich ook aan dit rijtje toevoegen: we hebben het natuurlijk over de kleurrijke Elephant Parade! De unieke olifanten kunstobjecten, die over de hele wereld worden ontworpen en waar het publiek van geniet, stonden te pronken bij onze buren in hun mooie kunststadje.

Dit jaar kunnen we opnieuw genieten van de parade: ze staan namelijk door heel Noord-Oost Twente heen! In gemeente Tubbergen zijn er straks 7 gekleurde exemplaren op diverse plekken te vinden. Een kleurrijk lint van olifanten zal worden verbonden door wandel-, fiets- en autoroutes.

Een tentoonstelling met internationale allure dus, gewoon in ons mooie Twente. De Elephant Parade zal de straten sieren van 13 september tot en met 24 oktober. Meer dan 50 olifanten zullen er te zien zijn bij verschillende bekende toeristische plekken en culturele pareltjes in Tubbergen, Ootmarsum, Denekamp, Losser & Oldenzaal, maar ook bij ondernemers in deze gemeentes die graag zo’n gekleurde nepdikhuid wil adopteren.

Ootmarsum 2020
Ootmarsum 2020

Bescherming Aziatische olifant

Het doel van de Elephant Parade is om aandacht te vragen voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant. Het is een initiatief van vader en zoon Marc en Mike Spits. Zij kwamen dertien jaar geleden in een olifantenziekenhuis terecht tijdens een vakantie in Thailand. Daar zagen ze babyolifant Moscha: een patïent die haar onderbeen had verloren toen ze op een landmijn was gestapt. Zij was de inspiratie voor Marc en Mike om de Elephant Parade te creeëren. Naast een eenmalige cheque, zagen zij in dat er een structurele oplossing moest komen voor het olifantenziekenhuis dat te weinig geld had om uit te breiden. Inmiddels zijn we vele jaren later en hebben de olifanten staan schitteren in tientallen landen.

(s)Elphie, workshops & meer!

Mocht je nou in Tubbergen zo’n olifant in het wild tegenkomen, maak dan even een echte Elphie: een elephant selfie! Tag @VisitTubbergen op Facebook of Instagram en maak kans op een leuke prijs. Daarnaast borrelen er op dit moment allerlei mega leuke ideeën op bij kunstenaars, ondernemers en culturele instellingen in Tubbergen. Wat er precies zal worden georganiseerd en op welke dag weten we nog niet, maar één ding weten we zeker: de olifant staat centraal deze nazomer! Houd onze website en sociale media kanalen in de gaten en blijf op de hoogte van alle activiteiten, routes en locaties rondom de Elephant Parade 2021.

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Corine deelt de leukste tips, highlights, hotspots en leukste verhalen van regio Tubbergen!

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Kids

  Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

  Geschreven door Corine
 2. Natuur

  Picknicken in Twente

  Geschreven door Corine
 3. Winkelen

  Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

  Geschreven door Corine
 4. Winkelen

  Op naar de Kringloop in Tubbergen!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter