Lekker uit!

Groot Twentsch Maisdoolhof weer geopend!

Geschreven door

Corine

Leestijd 3 minuten 624 x bekeken

Uniek in onze regio: Het Groot Twentsch Maïsdoolhof. Men neme vier hectare maïsveld (ruim vijf aaneengesloten voetbalvelden!), kronkelige paden en in het midden een uitkijktoren en je hebt een uitdagend avontuur. Voor jong en oud! Vanaf 4 juli dit jaar weer geopend!

Op zoek naar de uitkijktoren in het Twents maïsdoolhof

Terwijl je langs de maïsplanten loopt, die zo hoog zijn dat je er niet bovenuit kan kijken, kom je op heel veel kruisingen en doorlopende paden. Hoe komen we nou bij de toren? De antwoorden van de speurtocht helpen je naar de oplossing van dit grote mysterie.

Vanaf 4 juli 2021 zijn de poorten van het maïsdoolhof weer geopend. Heb je eenmaal de uitkijktoren gevonden? Top! Je kan even genieten van het uitzicht, maar je bent er nog niet: de uitgang is via een andere weg te bereiken dus begint het speuren gewoon opnieuw. De opdrachten van de puzzelspeurtocht maken het extra uitdagend. Een leuke tip: als je met meerdere mensen bent gekomen, druk dan de stopwatch aan en kijk welke groep als eerste over is!

Van bovenaf
Van bovenaf

En dat het niet alleen leuk is voor kinderen, maar ook voor volwassenen kan je zien in de aflevering van Expeditie Oost waarin Pim, Boudewijn en Esther de challenge aangaan. Check het filmpje op Facebook!

Zwemmen in maïs & plukgeluk

Als je weer heelhuids tussen de maïskolven vandaan bent gekomen, is er nog veel meer te ontdekken. Een grote speeltuin, een maïshuisje (waar je gewoon kan zwemmen in maïs!), een traptrekkerbaan, trampolines en een vrolijk terras waar je ijsjes & koffie kan halen, zorgen ervoor dat je je hier niet hoeft te vervelen.

Je hoeft je niet te vervelen!
Je hoeft je niet te vervelen!

Tot slot bevind zich op het terrein van het Groot Twents Maïsdoolhof ook De Twentsche Bloemenpluktuin. Op dit stuk grond van wel drieduizend vierkante meter staan prachtige kleurrijke snijbloemen die je zelf kunt plukken. Met een snoeischaar op zak kan het plukken beginnen. Met meer dan 100 soorten bloemen in alle kleuren van de regenboog, stel je gegarandeerd een bos bloemen samen waarmee je de zomer in huis haalt. De pluktuin is ook te bezoeken zonder dat je naar het maïsdoolhof gaat. Het maïsdoolhof in combinatie met de bloemenpluktuin is echt de moeite waard om te bezoeken. Midden in de natuur en betaalbaar.

Prijzen

Voor het doolhof betaal je €4,- per persoon (kinderen t/m 2 jaar gratis) en voor een bos zelf te plukken bloemen betaal je ook maar €4,-. Het doolhof ligt in Fleringen (Oldenzaalsweg t.h.v. nummer 129) en is vanaf 4 juli tot en met het einde van de zomervakantie dagelijks geopend van 9:00 tot 18:00 uur. Na de zomervakantie zijn ze elke zaterdag & zondag van 10:00 tot 18:00 geopend. Kijk voor meer informatie op www.groottwentschmaisdoolhof.nl !

Heerlijke buitenactiviteit
Heerlijke buitenactiviteit

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Glansrijke verteller

  Langeveen, daar moet je heen!

  Geschreven door Corine
 2. Overnachten

  Op safari in Tubbig en een E-chopper tour

  Geschreven door Corine
 3. Cultuur in Tubbig

  Cultuur in Tubbig: Siny Brakhuis

  Geschreven door VerhalenVerteller
 4. Al 20 jaar genieten bij Wellnessboerderij de Kroesweffer!

Tip je vrienden

facebook twitter