Kunst & cultuur

Noaberfest 2023

Geschreven door

Corine

Leestijd 3 minuten 1935 x bekeken

Ontdek het leukste festival tussen stad en platteland! Noaberfest is een cultuur evenement dat de stad en het ommeland met elkaar wil verbinden.

In en om de stad Almelo en op het Twentse platteland rondom Tubbergen en Vasse kun je twee dagen lang diverse optredens bijwonen. En dat vaak op bijzondere plekken.

Noaberfest is een initiatief van Theater Hof 88 (Almelo) in samenwerking met cultuurorganisator Jos van Beem (Tubbergen). In 2019 was de eerste editie. Dit jaar (2023) kun je naar Noaberfest in het weekend van zaterdag en zondag 24 en 25 juni.

Kies een route.. en laat je verrassen

Het hele weekend is Theater Hof 88 in Almelo het centrale ontmoetingspunt met een gezellig cultuurplein. Maar ook bij Recreatiepark ’n Kaps (net buiten Tubbergen) kun je ‘opstappen’. Met diverse routes naar andere speellocaties in de stad en in Tubbergen en omgeving Aan de hand van een vooraf gekozen route kun je als bezoeker op diverse plekken een optreden bijwonen. Met muziek, kleinkunst, theater, comedy… en dat op zo’n 18 locaties. Ieder optreden duurt ongeveer 30 minuten. En daarna vervolg je jouw gekozen route naar een andere voorstelling. Zo ontdek je op een andere manier de stad Almelo maar ook het fraaie omliggende Twentse landschap. Kortom, laat je vooral verrassen!

Het leukste event om op de fiets te doen !

Het publiek kan tijdens Noaberfest op verschillende manieren naar een voorstelling gaan. Dat kan op de fiets, in Almelo zelfs te voet, en anderen zullen ook met de auto gaan. Op zaterdag en zondag 24 en 25 juni worden diverse routes aangeboden, dus je kunt beide dagen een andere route kiezen!

Bijzondere locaties
Bijzondere locaties

Voor iedere route geldt dat je onderweg 5 verschillende optredens kunt bijwonen. Maar als je echt de stad wil ontdekken of onderweg het Twentse landschap, dan is de fiets (of E-bike) wel de leukste optie! Gewoon relaxed genieten van de fraaie Twentse omgeving, op weg naar een nieuw optreden. En de afstand tussen de diverse locaties is makkelijk te fietsen zodat je geen voorstelling hoeft te missen!

Noaberfest als ontdekkingsreis

Noaberfest een heuse ontdekkingsreis! Met talloze voorstellingen op vaak niet alledaagse plekken. Wat te denken bijvoorbeeld van muziektheater in een kunsthal, swingende soul & blues in een kapelzaal, luchtacrobatiek op de deel van een historische boerderij, een bijzondere sagenverteller in een kerk, flamenco muziek in een kapschuur, Bob Dylan songs in de hal van een hotel, de Andrew Sisters bij een koeienstal, Americana muziek in een museumtuin, comedy en muziek in een atelier of kleinkunst bij een visvijver. Dus kies je favoriete route met prachtige optredens en kom vooral genieten van Noaberfest op 24 en 25 juni!

Viv & Ingrid: één van de acts 2021
Viv & Ingrid: één van de acts 2021

Informatie en Tickets

Kijk op www.noaberfest.nl voor informatie en het programma. Maak vervolgens een keuze. Voor het bestellen van een route en je kaarten, klik je op button ‘Tickets’. Je kunt voor beide dagen kaarten bestellen. Graag zien we je terug op zaterdag en zondag 24 en 25 juni tijdens Noaberfest 2023. Veel plezier!

Bovenste Knoopjes
Bovenste Knoopjes

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Corine deelt de leukste tips, highlights, hotspots en leukste verhalen van regio Tubbergen!

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Kunst & cultuur

  De Twentse Verlichte Carnavalsoptocht in Tubbergen

  Geschreven door Corine
 2. Winkelen

  Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

  Geschreven door Corine
 3. Winkelen

  Op naar de Kringloop in Tubbergen!

  Geschreven door Corine
 4. Kids

  Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter