Cultuur in Tubbig

Cultuur in Tubbig: Miranda Berning-Snijders

Geschreven door

VerhalenVerteller

Leestijd 3 minuten 996 x bekeken

Vandaag aan het woord: Miranda Berning-Snijders van het Keyboardhuijs! De achste verhalenverteller in onze rubriek: Cultuur in Tubbig. In deze rubriek delen wij verhalen die geschreven worden door lokale initiatiefnemers op het gebied van cultuur. Hierbij kan gedacht worden aan een kunstenaar, muzikanten, een vereniging of een andere lokale instantie die typerend is voor de cultuur in de gemeente Tubbergen.

Miranda Berning-Snijders – Het Keyboardhuijs

“Music is a piece of art that goes in the ears straight to the heart”

Wie ben je en wat is jouw functie?

Ik ben Miranda Berning-Snijders, ben conservatorium geschoold en geef professioneel piano- en keyboardlessen. Dit doe ik zowel thuis als op locatie. Verder ben ik ook dirigent van verschillende koren, zoals kerkkoren, pop- en projectkoren. Bij gelegenheid treed ik ook op als zangeres in bijvoorbeeld close harmony koren

Hoe werk je?

Muzieklessen voor piano en keyboard geef ik aan mensen tussen de 6 en 100 jaar, zowel individueel als in kleine groepjes. De lesstof pas ik zoveel mogelijk aan aan de interesses van de leerling maar probeer natuurlijk ook nieuwe ‘smaken’ aan te bieden. Ook houd ik per leerling rekening met het niveau en tempo.

Wat is jouw toegevoegde waarde binnen het culturele veld in Tubbergen?

Ik streef ernaar dat kinderen al vroeg kennismaken met muziek, maar ook dat ouderen er veel plezier aan kunnen beleven door zélf muziek te maken. Ook stimuleer ik om het zingen in een koor laagdrempeliger te maken.

Waar ben je trots op?

Iedere keer als kinderen een drempel overstappen en durven te musiceren of te zingen in het openbaar. Ook als ouderen, die er vroeger geen kans voor hadden, nu plezier hebben in het maken van muziek. Maar ook op die leerling die met hard werken dat ene nieuwe lied vlekkeloos wegspeelt bij de uitvoering voor publiek!

Miranda
Miranda

Waar liggen de kansen en bedreigingen voor cultuur volgens jou?

Muziek wordt vaak niet belangrijk geacht, terwijl het een grote toegevoegde waarde heeft voor mensen in hun ontwikkeling. Cultuur is altijd het ‘ondergeschoven kindje’ en er wordt te vaak op bezuinigd.

Hoe zie je de toekomst?

Ik hoop dat men er meer van doordrongen raakt dat cultuur erg belangrijk is voor alle mensen in alle leeftijden en dat er meer wordt gedaan om het dichter bij de mensen te brengen.

Wat voegt cultuur toe?

Muziek geeft mij en vele anderen schoonheid, ontroering en kippenvel. Ik zou zonder muziek niet kunnen leven!

Oproep!

Zelf muziek maken is hartstikke leuk, het is makkelijker dan je denkt en je bent er nooit te oud voor. Kom het gewoon eens proberen! Bij mij ben je aan het juiste adres….

Bij mij is het glas altijd helemáál vol: ik hoop dat Tubbergen ook een bruisende cultuurstad wordt!

‘When words fail, music speaks.’

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Kunst & cultuur

  De Twentse Verlichte Carnavalsoptocht in Tubbergen

  Geschreven door Corine
 2. Winkelen

  Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

  Geschreven door Corine
 3. Winkelen

  Op naar de Kringloop in Tubbergen!

  Geschreven door Corine
 4. Kids

  Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter