Nieuwsbericht

Winnaar kleurwedstrijd Elephant Parade 2021

Geschreven door

Tourist Info Noordoost Twente

Leestijd 2 minuten 4727 x bekeken

Noek Oude Ophuis winnaar Elephant Parade-kleurwedstrijd 2021! De leerling van groep 8 van de Mariaschool in Beuningen reageert vol verbazing als juryleden Annemiek Kuipers en Jeroen Enkelaar haar op Valentijnsdag op het terras van restaurant ’t Sterrebos in Beuningen tot algehele winnaar van Noordoost Twente uitroepen.

Ruim 1.500 tekeningen waren ingeleverd door kinderen van basisscholen in Noordoost Twente. Dit jaar konden niet alleen de kinderen uit Dinkelland meedoen aan de wedstrijd maar ook de gemeenten Oldenzaal, Losser en Tubbergen waren van de partij. De kleurplaten zijn beoordeeld door een professionele jury: Paul Eertman, Annemiek Kuipers, Rob Kaspers, Ine Heerink en René de Wit.

Lucky
Lucky

Kleurrijk en fantasievol

Lucky
Lucky
De hoofdprijs is bijzonder: Noeks ontwerp wordt op een anderhalve meter grote beeltenis van een babyolifant geschilderd. Dat gebeurt in Thailand. Een kunstenaar is daar deze week aan begonnen. Het eindresultaat is al te zien op een miniatuurversie die al klaar is. Deze maandagmiddag krijgt de 11-jarige scholier uit Beuningen vast een ingelijste foto van het miniatuurtje.

Blijvende herinnering

winnares Noek Oude Ophuis
winnares Noek Oude Ophuis
Het origineel van de miniatuur olifant wordt haar in april overhandigd, wanneer ook het grote exemplaar klaar is. Maar deze komt helaas nog niet naar Nederland maar gaat direct mee in de parades die de hele wereld over gaan. We hopen natuurlijk dat Elephant Parade nóg een keertje Twente aandoet zodat we dan wellicht ook de grote versie van Noeks olifant kunnen zien.

Artbox, kleurboeken en Cadeaubon

De juryleden hebben niet alleen de algehele winnaar uitgekozen maar hebben tevens een top 3 van iedere deelnemende gemeente uitgezocht. Alle gelukkige winnaars zijn deze week op hun school bezocht en de gewonnen prijzen zijn aan hen overhandigd. De volgende leerlingen zijn in de prijzen gevallen.

de winnaars
de winnaars

Gemeente Dinkelland: 1. Laurien Wintels (Alexanderschool in Denekamp) 2. Lize van Benthem (’t Kampke in Lattrop) 3. Cas Flinkers (Alexanderschool in Denekamp)


Gemeente Losser: 1. Noek Oude Ophuis (Mariaschool in Beuningen) 2. Hanne Kamphuis (Mariaschool in Beuningen) 3. Dila Karabudak (Meester Snelschool in Losser)


winnaars
winnaars

Gemeente Oldenzaal: 1. Maria Aho (Windroos in Oldenzaal) 2. Lotte Zoon (Windroos in Oldenzaal) 3. Ellemijn Boswerger (Drieeenheidschool in Oldenzaal)


Gemeente Tubbergen: 1. Dolores Fernandez (St. Alphonsus in Mariaparochie) 2. Laure Koopman (Wiekslag in Tubbergen) 3. Cas Kleinhaarhuis (Heilig Hartschool in Fleringen)


Bijzondere prijs

Sam Arendsen (Wiekslag in Tubbergen) ontvangt een grote Art Box als bijzondere prijs voor zijn ‘verlichtend’ ontwerp

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Kunst & cultuur

  De Twentse Verlichte Carnavalsoptocht in Tubbergen

  Geschreven door Corine
 2. Winkelen

  Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

  Geschreven door Corine
 3. Winkelen

  Op naar de Kringloop in Tubbergen!

  Geschreven door Corine
 4. Kids

  Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter