Outdoor

Voorjaarswandeling Manderveen

Geschreven door

Corine

Leestijd 3 minuten 1108 x bekeken

Het voorjaar hangt in de lucht, alles komt langzaam weer in bloei: het ideale moment om op pad te gaan voor een stevige wandeling samen met Silvia & Joyce. Op zondag 27 maart is het tijd voor de eerste editie van de voorjaarswandeling Manderveen!

Na vele verschillende tochten zoals de adventswandeling, wandel3daagse en de challenges is er nu een voorjaarseditie. De start is tussen 09.00 - 11.00 uur vanaf het Kulturhus Manderveen (Manderveensweg 70). De inschrijving bedraagt € 3,- per persoon, dit is inclusief consumptie bij het pauzepunt Leerboerderij Stayble.

Routes

Er zijn 2 routes een lange afstand (ruim 12 km) en een kortere (ongeveer 6 km), deze laatste afstand kan ook gezien worden als leuke gezinswandeling. Helaas is niet de gehele route buggyproof, maar met een beetje stuurmanskunsten moet het te doen zijn.

Het is de tijd om van de bank af te komen, de paden op te gaan en de frisse voorjaarsgeuren, geluiden en lentekriebels in je longen op te snuiven. Hoe leuk is het om het ontwaken van de natuur met elkaar te vieren! Silvia Rikmanspoel van Stap! en Joyce de Witte van Fysiotherapie Langeveen- Manderveen hebben hiervoor de handen en voeten ineen geslagen.

“In samenwerking met Leerboerderij Stayble organiseren we op 27 maart Dé voorjaarswandeling Manderveen. We hebben twee prachtige routes uitgezet van ongeveer 12 km en 6 km. Ons doel is mensen met elkaar in verbinding brengen en in beweging te krijgen door samen in de prachtige natuur aan de wandel te gaan. Als kers op de taart willen we de deelnemers van Leerbedrijf Stayble hierbij betrekken. Hoe mooi is het om met elkaar iets neer te zetten, vertellen Silvia en Joyce enthousiast, oftewel “de wandelgoeroes”, zoals de dames inmiddels worden genoemd.

Schoenen aan en gaan!
Schoenen aan en gaan!

Goede zorgen onderweg!

De wandelaars ontvangen bij inschrijving een consumptiebon die ze bij het pauzepunt Leerboerderij Stayble kunnen inleveren voor een drankje. Het leerbedrijf opent haar deuren, om de wandelaars een kijkje te geven in de keuken en ze vooral ook te laten genieten van heerlijke zelfgemaakte producten die door de deelnemers zelf worden gemaakt en gepresenteerd. Lekkere dingen zoals broodjes zalm, gezond, filet americain, appeltaart of cake kunnen tijdens de pauze worden gekocht.

“We vinden het een prachtig initiatief en super geweldig om hieraan mee te werken. De wandelaars worden met open armen op onze locatie ontvangen. Naast eetbare producten maken we met de deelnemers allerlei producten van hout die via onze website kunnen worden besteld en uiteraard tijdens Dé voorjaarswandeling te zien zijn”, aldus Mirjam Braakhuis van Leerboerderij Stayble.

Bewegen in de buitenlucht is een natuurlijke booster voor je immuunsysteem, dus geef je nu op voor Dé voorjaarswandeling Manderveen! In verband met de catering is het handig een indicatie te hebben van het aantal deelnemers. Opgave voor 20 maart via srikmanspoel@hotmail.com is wenselijk maar niet verplicht. Mocht je de 27e echter wakker worden en alsnog besluiten mee te doen, dan ben je uiteraard van harte welkom.

 • Datum voorjaarswandeling: 27 maart 2022
 • Starttijden: tussen 09.00-11.00 uur
 • Startlocatie: Kulturhus Manderveen, Manderveenseweg 70
 • Investering: € 3,- p.p. (incl. route en consumptiebon)
 • Pauzepunt: Leerboerderij Stayble

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Corine deelt de leukste tips, highlights, hotspots en leukste verhalen van regio Tubbergen!

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Kunst & cultuur

  De Twentse Verlichte Carnavalsoptocht in Tubbergen

  Geschreven door Corine
 2. Winkelen

  Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

  Geschreven door Corine
 3. Winkelen

  Op naar de Kringloop in Tubbergen!

  Geschreven door Corine
 4. Kids

  Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter